13 Haziran 2025 Cuma
DOLAR 39.44 ₺
EURO 45.55 ₺
STERLIN 53.53 ₺
G.ALTIN 4,355.81 ₺
BTC 103,873.02 $
ETH 2,496.44 $
BİST 9,182.64

    63. Çalı Yağlı Güreşleri: Başpehlivanlar Er Meydanına Çıkıyor!

    Spor 12
    Yayınlama: 11 Haziran 2025 Çarşamba 09:38 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Bursa'da geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri heyecanı başlıyor! 800 pehlivanın katılacağı güreşlerde 40 başpehlivan altın kemer için yarışacak.

    63. Çalı Yağlı Güreşleri: Başpehlivanlar Er Meydanına Çıkıyor!

    Bursa'nın gururu, ata sporumuz yağlı güreşin en köklü etkinliklerinden olan 63. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri için geri sayım başladı! Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen bu muhteşem organizasyon, güreş severlere unutulmaz anlar yaşatacak. Er meydanında 800'e yakın pehlivanın ter dökeceği güreşlerde, Türkiye'nin en ünlü başpehlivanları altın kemer için kıyasıya mücadele edecek. Tarihi Kırkpınar'da adını duyurmuş yıldızlar, Çalı'da güreş tutkunlarını coşturacak. Bu heyecan dolu etkinliği kaçırmayın!

    Bursa’da ata sporumuz yağlı güreşin en köklü organizasyonlarından biri olan Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri, bu yıl da nefesleri kesecek bir heyecana sahne olmaya hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi tarafından, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 63’üncüsü düzenlenecek olan güreşler için geri sayım başladı. 29 Haziran Pazar günü Çalı Güreş Alanı’nda gerçekleştirilecek organizasyon, güreş severlere unutulmaz bir gün yaşatacak.

    Bu yılki güreşlerde, 14 farklı kategoride yaklaşık 800 pehlivan er meydanına çıkacak. Baş, baş altı, deste ve tozkoparan gibi boylarda mücadele edecek sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya rekabet sergileyecek.

    Aralarında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanı kazanmış Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Taş, Orhan Okulu, Osman Aynur, Recep Kara ve Yusuf Can Zeybek gibi Türk yağlı güreşinin önde gelen isimlerinin de bulunduğu tam 40 başpehlivan, Çalı'da altın kemer için ter dökecek.

    63. Çalı Yağlı Güreşleri, Bursa'da geleneksel yağlı güreş geleneğini yaşatmaya devam ediyor. 29 Haziran Pazar günü Çalı Güreş Alanı'nda düzenlenecek etkinlikte, 14 farklı kategoride yaklaşık 800 pehlivan er meydanına çıkacak. Baş, başaltı, deste ve tozkoparan gibi farklı boylarda mücadele edecek sporcuların yanı sıra, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil gibi 40 başpehlivan da altın kemer için yarışacak. Çalı Yağlı Güreşleri, hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz bir deneyim sunacak.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code