20 Mayıs 2025 Salı
DOLAR 38.83 ₺
EURO 43.84 ₺
STERLIN 52.03 ₺
G.ALTIN 4,102.14 ₺
BTC 106,215.96 $
ETH 2,540.59 $
BİST 9,514.01

    Adana'da Trafik Rahatlayacak! Zeydan Karalar'dan Köprülü Kavşak Müjdesi

    GündemAdana 8
    Yayınlama: 20 Mayıs 2025 Salı 14:22 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Öğretmenler Bulvarı Otoyol Bağlantısı Köprülü Kavşağı'nın temelini atarak kentin trafik sorununa çözüm getirecek önemli bir adım attı.

    Adana'da Trafik Rahatlayacak! Zeydan Karalar'dan Köprülü Kavşak Müjdesi

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hemşehrilerine kesintisiz hizmet sunma vizyonuyla çalışmalarına devam ediyor. Kentin trafik sorununu çözmek amacıyla hayata geçirilen Öğretmenler Bulvarı Otoyol Bağlantısı Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Karalar, ülkenin gerginliğe değil hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Adana'nın ilklerin kenti olma özelliğini sürdüreceğini belirtti. Lozan Barış Anlaşması'nın önemine de değinen Karalar, Adana'ya eşit hizmet anlayışıyla güvenin arttığını ifade etti. Projenin Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.

    Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hemşehrileri için her koşulda devasa hizmetler üretme kararlılığını sürdürüyor. Kentin trafik problemlerini olabildiğince azaltmak için gerçekleştirdiği projelere bir yenisini ekleyen Başkan Zeydan Karalar, Öğretmenler Bulvarı Otoyol Bağlantısı Köprülü Kavşağı’nın temelini attı. Kent trafiğinin tıkanan damarlarından birinin açılmasını sağlayacak olan hizmetin temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, CHP Adana Milletvekilleri, siyasiler, muhtarlar ve Adanalılar katıldı.

     

    ÜLKEMİZİN VE HALKIMIZIN GERGİNLİĞE DEĞİL, HİZMETE İHTİYACI VAR

    Milletvekilleri ve siyasilerin ardından hemşehrilerine hitap eden Başkan Zeydan Karalar, ülkede bir kavga, gerginlik ortamı yaratılmaya çalışıldığını fakat halka hizmet etmekten başka bir niyetleri olmadığını söyledi.

    Suriye’deki mağdur insanlar için üç tır insani yardımı belediye meclisi kararıyla gönderdiklerini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, Gazze’ye destek için de meclisin onay verdiğini hatırlatarak, Adana’nın ilklerin kenti, belediyesi olduğunu vurguladı.

     

    TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

    Adana trafiğini rahatlatmak için bir yandan yeni yollar açtıklarını, bir yandan da eski yolları yenilediklerini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, alt geçitler, üst geçitler inşa etmeye de büyük önem verdiklerini kaydetti.

    Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “D-400 üzerindeki alt geçitleri halkımızın hizmetine sunduk. Daha önceki alt geçitleri Karayolları yapıyordu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilk alt geçidi biz inşa ettik. Şimdi trafiğin en yoğun olduğu bu noktada devasa bir üst geçit yapıyoruz. Biz her işimizi en uygun maliyetle yapıyoruz. Halkın parasını en iyi şekilde kullanmak bizim için çok önemli.”

     

    LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN HARCIDIR

    Ülke gündemine de değinerek; Lozan Barış Anlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin harcı olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Lozan’ın tartışmaya açılmasının doğru olmadığını ifade etti. Başkan Zeydan Karalar, barışı istediklerini, ülkenin daha demokratik bir hale gelmesini arzuladıklarını ancak laik, demokratik Cumhuriyete zarar gelmesini istemediklerini belirtti.

    SİYASİ AYRIM YAPMADAN VERDİĞİMİZ EŞİT HİZMET, BİZE OLAN GÜVENİ ARTIRIYOR

    Türkiye’de ekonomik zorluklar bulunduğunu, bunun belediyeleri de etkilediğini anlatan Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyelerin pandemide, depremde ne denli önemli hizmetler yaptıklarını herkes bir kez daha gördü. Belediyeler halkımız için vazgeçilmez kurumlardır. Belediyelerin hizmet yelpazesinde sadece bağlı oldukları siyasi partilere mensup insanlar değil, bütün partilerin kitleleri vardır. Halkı ayırmadan, tarafsız hizmet etmeye devam ediyoruz. Böylece halkın bize güveni artıyor ve bize ülkeyi yönetme konusunda da inanıyorlar.”

    YA BİR YOL YAPIYORUZ YA BİR YOL AÇIYORUZ

    Bütün zorlukları aşarak önemli, devasa işler yaptıklarını açıklayan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Adana’mızın yeni gördüğü hizmetleri hayata geçiriyoruz. Artık temel atma ve açılış törenlerini yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Birçok alt ve üst yapı hizmetini halkla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Eş zamanlı olarak itfaiyemizi geliştirip, büyütüyoruz. Yeni arıtma tesisleri için çalışmalarımız sürüyor. Adana’da arıtma olmayan tek nokta bırakmayacağız. Pozantı ilçesinin arıtma tesisinin temelini de atacağız. Ekonominin bu kadar kötü olduğu bir ortamda bu kadar hizmeti nasıl yaptığımızı soranlara da ‘ya bir yol yapıyoruz ya bir yol açıyoruz’ diyorum.”

    TEMMUZ BAŞINDA TAMAMLANMASI İÇİN MÜTEAHHİTTEN SÖZ ALDI

    Başkan Zeydan Karalar, temel atma töreni sırasında, Öğretmenler Bulvarı Otoyol Bağlantısı Köprülü Kavşağı’nın müteahhidinden de inşaatın temmuz ayı başında bitirileceğine dair söz aldı.

    KENTİN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM

    Adana’daki tarihin gün yüzüne çıkarılması için bilimsel kazılara önemli destek verdiklerini, restorasyonlar gerçekleştirdiklerini, bunun devam edeceğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın tanıtımına katkı sağlamayı sürdüreceklerini anlattı.

    19 MAYIS’TA YÜRÜYÜŞ VE GÖKSEL KONSERİ

    Başkan Zeydan Karalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda saat 19.19’da Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayacak yürüyüşe ve Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilecek Göksel konserine Adanalıları davet etti.

    Başkan Zeydan Karalar son olarak; Adana ve Adanalılar için emeğiyle, yüreğiyle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

    Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Öğretmenler Bulvarı Otoyol Bağlantısı Köprülü Kavşağı'nın temelini atarak Adana trafiğini rahatlatacak önemli bir adım attı. Törende, Karalar'ın hizmet vurgusu, Lozan Anlaşması'na destek açıklaması ve belediyenin eşit hizmet anlayışı öne çıktı. Projenin yanı sıra, Adana'daki tarihi ve kültürel mirasa verilen destek, yeni arıtma tesisleri ve 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili yapılan bilgilendirmeler de dikkat çekti. Başkan Karalar, Adana'yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarına aralıksız devam edeceğini belirtti.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code