14 Kasım 2025 Cuma
DOLAR 42.33 ₺
EURO 49.20 ₺
STERLIN 55.76 ₺
G.ALTIN 5,584.79 ₺
BTC 99,230.11 $
ETH 3,209.44 $
BİST 0.00

    Ahıska Türkleri Sürgünü: Dünya Türk Birliği'nden Anlamlı Anma!

    Gündem 6
    Yayınlama: 14 Kasım 2025 Cuma 12:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Dünya Türk Birliği, Ahıska Türklerinin 1944'teki acı sürgününü andı. Birlik Başkanı, bu zulmün asla unutulmayacağını vurguladı.

    Ahıska Türkleri Sürgünü: Dünya Türk Birliği'nden Anlamlı Anma!

    Dünya Türk Birliği Genel Başkanı Nurullah Ağrı, 14 Kasım 1944 tarihinde yaşanan Ahıska Türkleri sürgününü derin bir üzüntüyle andı. Ağrı, o gün yaşanan insanlık dışı muameleleri ve Ahıska Türklerinin maruz kaldığı soykırımı lanetledi. Hiçbir suçları olmayan insanların hayvan vagonlarında sürgün edildiğini, binlerce insanın yollarda hayatını kaybettiğini hatırlattı. Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin bu tür acıların tekrar yaşanmaması için hayati önem taşıdığını vurgulayan Ağrı, Ahıska Türklerinin haklı davasının her zaman takipçisi olacaklarını belirtti.

    Dünya Türk Birliği Genel Başkanı Nurullah Ağrı, 14 Kasım 1944’te Ahıska Türklerinin maruz kaldığı sürgünü hatırlatarak açıklamalarda bulundu. Ağrı, o dönemde Ahıska Türklerinin hiçbir suçları olmamasına rağmen işkence, zulüm ve insanlık dışı yöntemlerle hayvan vagonlarına doldurularak sürgün edildiklerini belirtti.

    Genel Başkan Nurullah Ağrı, “Ahıska Türkleri büyük bir soykırımın ortasında bırakıldı. Kadın, çocuk, yaşlı demeden yapılan işkenceler, açlık, soğuk ve hastalıklarla binlerce insan yollarda can verdi. Bu acıyı unutmadık, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. Türk dünyası için birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Ağrı, “Dünya Türklerinin birbirine kenetlenmesi, tarihten gelen acıların bir daha yaşanmaması için elzemdir. Nerede bir Türk varsa, orada bizim sorumluluğumuz vardır” dedi.

    Dünya Türk Birliği olarak Ahıska Türklerinin haklı davasının takipçisi olduklarını vurgulayan Ağrı, sürgün mağdurlarının yaşadığı dramın dünya kamuoyuna daha güçlü anlatılması gerektiğini ifade ederek, “Tarihin bu kara sayfasını unutmayacak, unutturmayacağız. Ahıska Türkleri yalnız değildir” sözleriyle tamamladı.

    Dünya Türk Birliği'nin Ahıska Türkleri sürgünü anması, bu acı olayın unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor. Genel Başkan Nurullah Ağrı'nın açıklamaları, sürgünde yaşanan zulmü ve kayıpları bir kez daha gözler önüne serdi. Birlik, Ahıska Türklerinin haklı davasını savunmaya ve bu dramın dünya kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulmasına kararlı olduğunu vurguladı. Anma töreni, Türk dünyasının birlik ve dayanışma içinde olması gerekliliğini de hatırlattı. Ahıska Türkleri'nin yaşadığı acıların bir daha tekrarlanmaması için bilinç oluşturulması ve gerekli adımların atılması gerektiği belirtildi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code