29 Nisan 2024 Pazartesi
DOLAR 32.54 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.47 ₺
ALTIN 2,439.04 ₺
BTC 63,239.71 $
ETH 3,275.71 $
BİST 9,915.62

Akaryakıt İstasyonlarının Fiyat Tabelalarına 'İletişim' Yanıtı!

Gündem 5
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 12:08 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

İletişim Başkanlığı, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarına ilişkin güncellemeye yönelik herhangi bir talepte bulunulmadığını açıkladı. Bazı sosyal medya hesaplarından yayılan 'Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi.' iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Akaryakıt İstasyonlarının Fiyat Tabelalarına 'İletişim' Yanıtı!

Akaryakıt İstasyonlarında Fiyat Tabelaları Güncelleme Talebi Yalanlandı! İletişim Başkanlığı'nın Açıklaması Sonrası Olayın Gerçek Yüzü Ortaya Çıktı!

İletişim Başkanlığı, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarına ilişkin güncellemeye yönelik herhangi bir talepte bulunulmadığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - “Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi.” iddiası ile ilgili açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi. 

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi." iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, "bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair" bir öngörüsü veya tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir. Seçim öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde üretilen dezenformasyonlara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

İletişim Başkanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarıyla ilgili herhangi bir yenileme talebinde bulunmadığı belirtilirken, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ifade edildi. Bu tür yanıltıcı bilgilere karşı dikkatli olunması ve doğruluk kontrolü yapılması, toplumun doğru bilgilendirilmesi adına önem arz etmektedir.

İlk Yorumu Sen Yaz
code