5 Eylül 2025 Cuma
DOLAR 41.25 ₺
EURO 48.50 ₺
STERLIN 55.86 ₺
G.ALTIN 4,759.21 ₺
BTC 111,048.61 $
ETH 4,331.27 $
BİST 10,740.26

    Aksaray'da İğne Faciası: Minik Mihra Konuşamıyor, Aile Adalet İstiyor!

    YerelAksaray 9
    Yayınlama: 5 Eylül 2025 Cuma 16:13 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Aksaray'da rota virüsü şüphesiyle hastaneye götürülen 4 yaşındaki Mihra, yapılan iğne sonrası ağır beyin hasarı geçirdi. Aile, ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

    Aksaray'da İğne Faciası: Minik Mihra Konuşamıyor, Aile Adalet İstiyor!

    Aksaray'da yaşanan bu trajik olay, minik Mihra'nın hayatını kararttı. Rota virüsü şüphesiyle hastaneye götürülen 4 yaşındaki Mihra Bektaş, yapılan bir iğne sonrası ağır beyin hasarı geçirerek konuşamaz hale geldi. Aile, yaşananların tıbbi bir ihmal sonucu gerçekleştiğini iddia ederek, sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Minik Mihra'nın çaresizliği, Türkiye'nin gündemine oturdu ve adalet arayışı başladı. Bu acı olay, sağlık sistemindeki denetim eksikliklerini ve olası ihmalleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Mihra'nın ailesi, yetkililerden ve kamuoyundan destek bekliyor.

    AKSARAY-BHA

    Aksaray’da rota virüs şüphesiyle hastaneye götürülen 4 yaşındaki Mihra Bektaş, iddiaya göre yapılan bir iğne sonrası fenalaştı. Küçük çocuk ağır beyin hasarı geçirerek yatalak kaldı. Mihra’nın ailesi, yaşananların ihmal sonucu gerçekleştiğini öne sürerek, doktor ve hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Mart ayında yaşanan olayda, baba Barış Bektaş, üşüttüğünü düşündüğü kızını Aksaray’daki bir hastaneye götürdü. Burada uygulanan bir iğne sonrası küçük Mihra aniden fenalaştı ve yoğun bakıma alındı. Durumu ağırlaşan Mihra, acil olarak Ankara’daki bir hastaneye sevk edildi.

    Tedavi süreci iki ay sürdü, ancak aileyi yıkan haber kısa süre sonra geldi. Doktorlar, Mihra’nın beyninde %75 ila %80 oranında kalıcı hasar oluştuğunu bildirdi. Mihra artık yürüyemiyor, konuşamıyor ve kendi ailesini dahi tanıyamıyor.

    “Çocuğum artık bizi tanımıyor”

    Acılı baba Barış Bektaş, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:“Kızımın beyninde ciddi hasar var. Ağrı kesici bir iğne nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Kalp yetmezliği, böbrek ve karaciğer sorunları, tansiyon ve şeker problemleri yaşıyor. Çok zor durumdayız. Hastanede ciddi bir ihmal var. Çocuğum artık kendi anne ve babasını tanımıyor. Başka Mihra’ların başına böyle bir şey gelmemeli.”

    Aile doktor ve hemşireden şikayetçi oldu

    Bektaş ailesi, yapılan iğnenin içeriği, uygulama şekli ve dozajı hakkında detaylı inceleme yapılmasını istiyor. Doktor ve hemşire hakkında suç duyurusunda bulunan aile, ihmali olan herkesin adalet önünde hesap vermesini talep ediyor.

    Yetkililerden açıklama beklenirken, aile olayın peşini bırakmayacaklarını belirtiyor. Küçük Mihra’nın yaşadığı dram, sağlık sisteminde denetim eksikliği ve olası ihmalleri bir kez daha gündeme taşıdı.

    Adalet Çağrısı
    Aile, Mihra’nın yaşadığı sağlık felaketinin başka çocukların da başına gelmemesi için konunun kamuoyunda gündemde kalmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Mihra’nın yaşadığı süreç, “ihmalin bedeli”nin ne denli ağır olabileceğini gözler önüne seriyor. Acılı Baba başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve tüm yetkililere seslenerek sesimize kulak verin dedi.

    Aksaray'da yaşanan olayda, 4 yaşındaki Mihra Bektaş, rota virüsü şüphesiyle hastaneye götürüldükten sonra yapılan bir iğne sonucu ağır beyin hasarı geçirdi. Konuşamayan, yürüyemeyen ve ailesini tanıyamayan Mihra'nın durumu, ailesini perişan etti. Aile, doktor ve hemşire hakkında suç duyurusunda bulunarak, ihmali olanların adalet önünde hesap vermesini talep ediyor. Olay, sağlık sistemindeki denetim eksikliklerini ve olası ihmalleri gündeme getirirken, aile Mihra'nın yaşadığı sağlık felaketinin başka çocukların da başına gelmemesi için kamuoyunun desteğini bekliyor. Bu trajik olay, 'ihmalin bedeli'nin ne denli ağır olabileceğini acı bir şekilde gösteriyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code