Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Spor
Spor

17 Yaşındaki Burak Akıncı’ya Profesyonel İmza

Bulgaristan 1. Lig ekiplerinden PFC ARDA, altyapısından yetişen 17 yaşındaki Türk futbolcu Burak Akıncı ile profesyonel sözleşme imzaladı. Genç oyuncu, sergilediği performansın ardından A Takım kadrosuna yükselerek kariyerinde önemli bir adım attı.

Yayınlama: 23.07.2026 - 12:19 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 214
Paylaş:

Bulgaristan futbolunda genç bir Türk yetenek adından söz ettirmeye başladı. Bulgaristan 1. Lig ekiplerinden PFC ARDA, altyapısında yetişen Burak Akınc ile profesyonel sözleşme imzaladı.

14 Ağustos 2008 doğumlu olan genç futbolcu, başarılı performansının ardından kariyerindeki önemli dönüm noktalarından birine ulaşarak A Takım kadrosuna yükseldi.

Burak Akınc, 4 Aralık 2024 tarihinde ARDA U18 formasıyla çıktığı ilk resmi maçta Ludogorets karşısında attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Elite Grup'ta görev aldığı 23 maçta 6 gol kaydederek kulübün gelecek vadeden isimleri arasında gösterildi.

Teknik Direktör Alexander Tunchev tarafından A Takım antrenmanlarına davet edilen Burak, gelişimi ve performansıyla teknik heyetin güvenini kazandı. Genç futbolcu, bu yükselişini profesyonel sözleşmeyle taçlandırdı.

PFC ARDA tarafından kulübün geleceğine yönelik önemli bir yatırım olarak değerlendirilen Burak Akınc, bundan sonraki süreçte Bulgaristan futbolunda kalıcı olmayı hedefliyor. Genç oyuncunun hedefleri arasında A Takım formasını düzenli olarak giymek ve Avrupa futbolunda önemli başarılara imza atmak bulunuyor.

Son Haberler

Gastromasa 2026, Dünya Gastronomi Dünyasını İstanbul’da Buluşturacak

03.11.2026 - 16:27

Kayseri Sahabiye’de 4,19 Milyar TL’lik Dönüşüm Hamlesi

03.11.2026 - 16:17

Ana Yol Partisi Büyük Kurultay’a gidiyor: Başkan Karakurt’tan değişim çağrısı

03.11.2026 - 16:06

Yargıtay'dan karar: Babaanne ve dede torunlarıyla yatılı görüşebilecek

03.11.2026 - 15:35

Ayvalık’ta Zeytin Hasat Festivali Coşkusu Dopdolu Yaşandı

03.11.2026 - 15:27

Konut Kredilerinde Taksit Yükü Artıyor

03.11.2026 - 15:22

Formula 1’in Türkiye’ye Dönüşü WTM Londra Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

03.11.2026 - 15:19

YEDAŞ'ın Ar-ge Maraton Hızlandırma Programı’nda Başvuru Süresi Uzatıldı

03.11.2026 - 15:14

AXA Türkiye, “Sürdürülebilir Büyüme ve Dayanıklı Gelecek” Vizyonunu Acenteleriyle Paylaştı

03.11.2026 - 15:12

Borusan Contemporary’de Çocuklar İçin Sanat ve Yaratıcılık Atölyeleri Başlıyor

03.11.2026 - 15:08
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel