Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

23 Nisan Mahallesi'ne Müjde! Yeni Okul İnşaatı Tamamlanmak Üzere

Nilüfer'deki 23 Nisan Mahallesi'nde inşa edilen Celal Gülayan İlkokulu, yeni eğitim döneminde öğrencilere kapılarını açmaya hazırlanıyor! Mahallenin ilk devlet okulu olması büyük sevinç yarattı.

Yayınlama: 21.08.2025 - 12:30 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Nilüfer Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yükselen Celal Gülayan İlkokulu, 23 Nisan Mahallesi'nin eğitim alanındaki büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Yıllardır devlet okulu hasreti çeken mahalle sakinleri, bu önemli yatırımla büyük bir sevinç yaşıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, inşaatı yerinde inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Başkanlar, okulun kısa sürede tamamlanarak yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Bu örnek işbirliği, bölgedeki eğitim kalitesinin artmasına önemli katkı sağlayacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hayırsever desteğiyle inşa edilen Celal Gülayan İlkokulu’nun yapımını yerinde inceledi. 23 Nisan Mahallesi’ndeki ilk devlet okulu olma özelliği taşıyan okul, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencileriyle buluşacak.

Nilüfer’in en hızlı gelişen mahallelerinden biri olan ve bugüne dek devlet okulu bulunmayan 23 Nisan Mahallesi’nin okul hasreti sona eriyor. Nilüfer Belediyesi’nin arazinin büyük bir bölümünü tahsis ettiği ve hayırsever Gülayan Ailesi tarafından yaptırılan Celal Gülayan İlkokulu inşaatında sona gelindi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını açmaya hazırlanan okulda incelemelerde bulundu. Ziyarette başkanlara, 23 Nisan Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar ile Gülayan Ailesi’nin temsilcileri de eşlik etti.

Ziyaret sırasında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 23 Nisan Mahallesi’nin okul ihtiyacının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Bu ihtiyacı gidermek için önemli bir adım attıklarını belirten Başkan Şadi Özdemir, “Gülayan Ailesi, mahallemiz için çok kıymetli bir yatırım yaptı. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak bu projenin hayata geçmesi için arazinin 3 bin 200 metrekarelik bölümünü tahsis ettik. Okulumuzun kısa zamanda tamamlanacak olması bizleri mutlu ediyor. Bu bölgedeki eğitim ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarımız devam edecek. Okulun yakınında, ortaokul yapımı için 5 dönümlük bir alan daha verdik. Umarız oraya da bir hayırsever desteği bulup, o projenin de hızla devreye alınmasını sağlarız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 23 Nisan Mahallesi’ne yakışır bir okul inşa ettikleri için Gülayan Ailesi ve Uludağ Grubu’na teşekkür etti. 24 derslikli okulun yeni eğitim öğretim dönemine yetişecek duruma geldiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Şimdi okulun içerisinde çocukların cıvıl cıvıl seslerini duymak ve o çocukların mutluluğunu hissetme zamanı. Bu hem Uludağ Grubu olarak Gülayan Ailesi’nin hem de mahalle sakinlerimizin mutluluğu olacak. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İncelemelerin ardından Başkan Şadi Özdemir ve Başkan Mustafa Bozbey, eğitime verdikleri değerli katkılardan dolayı Gülayan Ailesi’ne teşekkür ederek, okulun mahalle halkına ve Bursa’ya hayırlı olmasını diledi.

23 Nisan Mahallesi'nde inşa edilen Celal Gülayan İlkokulu, Nilüfer Belediyesi'nin arazi tahsisi ve Gülayan Ailesi'nin hayırsever desteğiyle hayata geçiyor. 24 derslikli okul, mahallenin ilk devlet okulu olma özelliği taşıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, okulun bölgedeki eğitim ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynayacağını belirtirken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eğitime her zaman destek olacaklarını ifade etti. Okulun tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinleri, çocuklarını modern ve donanımlı bir eğitim kurumuna gönderme imkanı bulacak. Projenin, diğer hayırseverlere de örnek teşkil etmesi ve benzer yatırımların artması bekleniyor.

# 23 Nisan Mahallesi # Celal Gülayan İlkokulu # Okul İnşaatı
Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel