Edirne'de heyecan dorukta! Türkiye'nin en köklü spor organizasyonu olan 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, nefes kesen final müsabakalarıyla sona erdi. Binlerce güreşseverin akın ettiği Sarayiçi Er Meydanı, unutulmaz anlara sahne oldu. Başpehlivanlık için ter döken güreşçilerin mücadelesi, izleyenleri büyüledi. Peki, bu tarihi günde kürsüye çıkan isimler kimler oldu? İşte 664. Kırkpınar'ın şampiyonları ve tüm detaylar...

Edirne-BHA

Edirne’nin düğünü 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bugün Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılan çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarının ardından tamamlandı. 14 ayrı boyda kürsüye çıkan isimler, dualı çayırda tarihe geçti.

Türkiye’nin en köklü spor organizasyonu olan ve bu yıl 664’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda sona erdi. CV Enerji Yağlı Güreş Ligi’nde, 14 boyda en çok puanı toplayan 826 pehlivan, 664’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde maç yapmaya hak kazandı. Güreşçilerden 752’sinin kayıt yaptırdığı efsanede, final gününde yapılan karşılaşmaların ardından her boyda dereceye giren pehlivanlar belli oldu.

Dereceye giren başpehlivanlara ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından verildi. Dereceye giren diğer pehlivanlara ödülleri Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İYİ Parti Genel Başkanı Musavvat Dervişoğlu, Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından verildi.

OKULU’YA 1 MİLYON TL ÖDÜL

Diğer yandan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’in kararıyla Orhan Okulu’ya güreşlerde uzatmaya gitmeden rakibini mağlup ettiği için 1 milyon liralık para ödülü verildi.

KÜRSÜYE ÇIKAN İSİMLER

Kırkpınar’da minik boylardan başpehlivanlığa kadar farklı kategorilerde yapılan karşılaşmalarda dereceye giren 59 isim şöyle sıralandı:

Minik-1:

Muhammed Ferit Çilenker

Turgut Tuğra Arı

Mehmet Efe Şen, Emir Ali

Minik-2:

Nasup Epçin

Yusuf Ziya Ataçoğlu

Ahmet Tığlı, Ömer Said Duran

Teşvik-1:

İsmet Emir

Müsab Ümeir Kılıç

Ömer Nacı, Mustafa Çeliker

Teşvik-2:

Aydıncan Gümüşdağ

Mustafa Şeref Özgül

Rüstem Öztürk, Emirhan Yüksel

Tozkoparan:

İbrahim Balta

Hamza Yakup Oran

Poyraz Bilgin, İsmail Erkoç

Ayak:

Can Ergen

Sualp Yılmaz

Volkan Bilgin, Zeki Alp Bulut

Deste Küçük:

Selahattin Can

Ferhat Duman

Kerem Berk Akdağ, Teyfik Gülter

Deste Orta:

Barış Kemal Yiğit

Hüseyin Çakır

Şahin Dur, Muhammet Berat Duran

Deste Büyük:

Caner Arslan

Özer Özgür Arslan

Alperen Düzenci, İsmail Sait Işıklı

Küçük Orta Küçük:

Mikrail Bilen

Berk Avcı

Berkay Bülüç, İsa İnce

Küçük Orta Büyük:

Serhat Göçmez

Hüseyin Coşkun

Oğuzhan Öztürk, Ömer Bulut

Büyük Orta:

Yusuf İslam Taş

Oktay Güngör

Ahmet Han Yıldız, Ömer Faruk Kırat

Başaltı:

Celal Bayar Çilenker

Tufan Güzel

Abdulferik Öner, Onur Susuz

Başpehlivanlıkta Şampiyon: Orhan Okulu

Baş kategorisinde zirveye çıkan isim ise daha önce dört kez Kırkpınar şampiyonluğu yaşayan Orhan Okulu oldu. Finalde genç rakibi Feyzullah Aktürk’ü yenerek 2025’in başpehlivanı unvanını kazanan Okulu, beşinci altın kemerine ulaştı. Üçüncülük kürsüsünü ise Enes Doğan ve Ali İhsan Batmaz paylaştı.

En İyi Peşrev Ödülü Edirne’ye

Güreş öncesi yapılan geleneksel peşrev gösterisinde en başarılı isim olarak Edirneli Yiğit Kartal seçildi. Kartal’ı Serkan Üğdüler, Burak Altıok ve Kerem Berk Akdağ izledi.

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, minik boylardan başpehlivanlığa kadar 14 farklı kategoride mücadeleler yapıldı. Başpehlivanlık unvanını, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenen Orhan Okulu kazandı. Okulu, beşinci kez altın kemerin sahibi oldu. Dereceye giren başpehlivanlara ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından verildi. Güreşlerde ayrıca Orhan Okulu'ya, rakibini uzatmaya gitmeden mağlup ettiği için 1 milyon TL para ödülü verildi.