Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

AB-Türkiye Eğitim İş Birliği Görüşmesi

AB Türkiye Delegasyonu, Millî Eğitim Bakanlığı'nı ziyaret ederek eğitim alanındaki iş birliği konularını ele aldı. Türkiye'de eğitim alan Suriyeli çocukların hakları ve dijitalleşme süreci üzerinde önemli adımlar atıldı.

Yayınlama: 11.02.2025 - 10:55 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 11
Paylaş:

AB Türkiye Delegasyonu, Millî Eğitim Bakanlığı'nda eğitim alanındaki başarılı iş birliklerini değerlendirdi. Suriyeli çocukların eğitim imkanları ve dijital dönüşüm sürecinde atılan adımlar göz kamaştırıcı!

Eğitim alanındaki iş birliği konularının ele alındığı görüşmede Bakan Yusuf Tekin, AB ile Türkiye arasında eğitim konusunda uzun yıllardan beri başarılı iş birliklerinin devam ettiğine dikkati çekti. Bakan Tekin, eğitimin tüm alanlarında ve öğretmen yetiştirmede bu iş birliğinin daha da geliştirilmesi için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bakan Tekin, Türkiye'de eğitim alan Suriyeli çocukların bu haktan faydalanabilmesi için sağlanan AB fonlarının öneminin altını çizdi. Ayrıca 6 Şubat depremleri sonrası delegasyonun yaptığı yardımları hatırlatarak bundan dolayı da teşekkür etti. Büyükelçi Ossowski ise Türkiye ile AB arasındaki eğitim iş birliklerini çok önemsediklerini ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yürütülen başarılı projelerden dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Birlikte son derece anlamlı projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Ossowski, eğitimde dijitalleşme sürecini örnek göstererek Türkiye'nin birçok alanda diğer ülkelere rol model olabileceğini söyledi. Yeni görevinde AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çaba sarf edeceğini dile getiren Ossowski, kabulleri için Bakan Tekin'e teşekkür etti.

Görüşmeye Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Özel Kalem Müdürü Bircan Kolcu, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı ile Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya da katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu ziyareti sırasında Bakan Yusuf Tekin ve Büyükelçi Ossowski, eğitim alanında yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Delegasyonun, Türkiye ile AB arasındaki eğitim iş birliğini daha da güçlendirmek adına yaptığı değerlendirme toplantısı başarılı bir şekilde sonuçlandı. Eğitimde dijitalleşme ve Suriyeli çocukların eğitim imkanları konularında atılan adımlar geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Son Haberler

İzmir’de AVM Koridorları Parkura Dönüştü

21.08.2026 - 18:09

Akfen Yenilenebilir Enerji'den 700 Bin Haneye Eşdeğer Elektrik Üretimi

21.08.2026 - 17:58

Sağlıkta Yeni Odak: Daha Uzun Değil, Daha Sağlıklı Yaş Almak

21.08.2026 - 17:36

TEI Millî Motorları ve Üretim Kabiliyetleriyle TEKNOFEST Mavi Vatan’da

21.08.2026 - 17:04

Türk Müteahhitler Devler Liginde  48 Firma İle Dünya İkinciliğini Sürdürdü

21.08.2026 - 16:44

EFR Enerji’nin İlk Rüzgar Yatırımı Gelgit RES Elektrik Üretimine Başladı

21.08.2026 - 16:37

Nilüfer İle Schweinfurt Arasında Gençlik Köprüsü Kuruldu

21.08.2026 - 16:22

QNB Sigorta’nın “Benim Yolum” Performans Yönetim Sistemi’ne Brandon Hall Group’tan Altın Ödül

21.08.2026 - 16:17

84 Ülkeden 3.500 Uzman WBC 2026 İçin İstanbul’da Buluşuyor

21.08.2026 - 15:48

Škoda’nın Elektrikli Amiral Gemisi SUV’u Peaq’in Seri Üretimi Başladı

21.08.2026 - 15:08
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel