Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

ABD Başkanlık Seçimlerinde Son Anket Sonuçları Belli Oldu! Hangi Aday Önde Gidiyor?

ABD'de 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak seçimlere kısa bir süre kaldı. Cumhuriyetçi aday Trump ve mevcut başkan Biden arasındaki çekişme tüm hızıyla devam ederken yapılan son ankette Trump'ın önde olduğu ortaya çıktı. İç güvenlik, ekonomi ve sağlık gibi konularda seçmenlerin tercihleri merak konusu.

Yayınlama: 01.07.2024 - 14:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 169
Paylaş:

ABD'de 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek başkanlık seçimleri heyecanla beklenirken, Cumhuriyetçi aday Trump ve Demokratların adayı olan mevcut başkan Biden arasındaki ilk münazarada kazanan Trump oldu. Son anket sonuçlarına göre Trump'ın önde olması, seçim atmosferinde heyecanı artırıyor. Detayları haberimizde!

ABD'de 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak seçimlere kısa bir süre kaldı. Cumhuriyetçilerin adayı Trump ve Demokratların adayı mevcut başkan Biden arasındaki ilk münazarada Trump kamuoyuna göre avantajı eline aldı. Seçimlere kalan 4 ayda adayların artıları ve eksileri neler?

Oğuzhan Osman BİLGİN /  HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Biden'ın farklı dönemlerde özellikle son 2 yıl içerisinde vermiş olduğu fiziksel ve ruhsal sağlığına dair görüntüler ülke genelinde endişeye yol açtı. Trump ve Biden arasında 27 Haziran'da yapılan ilk münazarada da Trump özellikle bu noktaya oynadı. Biden'ın tartışma sırasında dalan gözleri, manasız bakışları ve sorulan sorular karşısında vermiş olduğu alakasız yanıt demokratlar için moral bozucu oldu. 

Biden's shaky debate panics Democrats, Republicans celebrate Trump:  ANALYSIS - ABC News

NY TİMES'TAN BİDEN'A İSTİFA ÇAĞRISI

New York Times, Donald Trump'a karşı Biden'ın sergilediği silik performanstan ötürü kendisini istifaya çağırdı ve 2024 için adaylık sürecinden çekilmesini istedi. Gazetedeki habere göre "Biden'ın şu anda yapabileceği en büyük kamu hizmetinin yeniden seçilmek için aday olmayacağını duyurmak" şeklinde ifadelere yer verildi.

Watch the first presidential debate between Trump, Biden

ABD'LİLERİN YÜZDE 72'Sİ BİDEN'IN AKIL SAĞLIĞINA GÜVENMİYOR

ABD'de yapılan bir ankette katılımcıların %72'sinin Biden'ın başkanlık yapacak zihinsel ve fiziksel sağlığa sahip olmadığını ifade etti.
Aynı anket Trump için yapıldı. Katılımcıların %50'si Trump'ın başkanlık yapmaya elverişili olduğunu düşünüyor. %49'u ise Trump'ın başkanlık için uygun zihinsel sağlığı olmadığına inanıyor. 

Biden-Trump düellosunda İstanbul reklamı yayınlandı

SON SEÇİM ANKETLERİNE GÖRE TRUMP ÖNDE!

New York Times'ın ülke genelindeki son anketlerin geneline göre yaptığı değerlendirmede Donald Trump rakibi Joe Biden'ın 4 puan önünde görünüyor. NY Times'ın 1,226 katılanla yapmış olduğu ankette Trump %48 oy alırken Biden %44'te kaldı. Ankete göre %8 oranında kararsız ve oy vermeyecek seçmen bulunuyor.

ABD'de gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri için yapılan son anketler, Cumhuriyetçi aday Trump'ın Demokrat aday Biden'ı geride bırakarak önde olduğunu gösterdi. Seçmenlerin Trump'ın liderliğini tercih etme sebepleri ekonomi politikaları, göçmenlik ve iç güvenlik konuları olarak öne çıkıyor. Öte yandan Biden'ın sağlık ve performansı konusundaki eleştiriler, seçmenler arasında önemli bir tartışma konusu haline gelmeye başladı. Yaklaşan seçimler, ABD'nin ve dünyanın gündemini meşgul etmeye devam edecek gibi gözüküyor.

# ABD başkanlık seçimleri # Trump # Biden
Son Haberler

Çocuklar “Toprağın İzinde” Sanatı Ve Doğayı Keşfetti

31.07.2026 - 13:00

Aybir Lojistik Filosunun Üçte İkisini Renault Trucks Çekiciler Oluşturuyor

31.07.2026 - 12:28

Aydem Yenilenebilir Enerji Uşak RES Yatırımıyla Gücünü Artırdı

31.07.2026 - 11:35

Elektrikli Araç Kaskosunda Yeni Dönem

31.07.2026 - 11:28

İETT’den Çatalca Film Festivali’ne Ulaşım ve Tanıtım Desteği

31.07.2026 - 11:15

Dijitalpark Teknokent'te Akıllı Kampüs Dönüşümü Enerji Yönetimiyle Başladı

31.07.2026 - 10:58

Beyaz Eşya Sektöründe Daralma Sürüyor

31.07.2026 - 10:55

Martaş Otomotiv’den Dijital Dönüşüm Hamlesi

31.07.2026 - 10:51

SOCAR Türkiye Gelecek Dönem Hedeflerini Masaya Yatırdı

31.07.2026 - 10:44

Kooperatifler Gıda Sanayisinin Tedarik Gücünü Artırabilir

31.07.2026 - 10:42
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel