Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Adana'da Enerji Müjdesi! Tufanbeyli ve Saimbeyli Rahat Bir Nefes Alacak

Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçeleri, yeni trafo merkezi sayesinde enerji kesintilerinden kurtuluyor! Kesintisiz enerji, bölgedeki yaşam kalitesini artıracak.

Yayınlama: 07.10.2025 - 20:45 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 96
Paylaş:

Adana'nın iki önemli ilçesi, Tufanbeyli ve Saimbeyli, uzun süredir beklenen enerji desteğine kavuşuyor. AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı'nın müjdesiyle, bölgedeki enerji altyapısı güçlenerek kesintiler sona erecek. Bu yatırım, sadece elektrik sorununu çözmekle kalmayacak, aynı zamanda sanayi ve tarım alanlarında da büyük bir ivme kazandıracak. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla uyumlu bu adım, Adana'nın her köşesine yayılan hizmet anlayışının bir göstergesi. Enerji yatırımlarıyla bölgedeki yaşam standartları yükseltilirken, yeni projeler için de zemin hazırlanıyor. Adana'nın kalkınması için atılan bu önemli adım, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

ADANA-BHA

Daha önce Feke Havzası’ndaki TEİAŞ Trafo Merkezi’nden yaklaşık 70 kilometrelik hatla enerji alan Tufanbeyli, özellikle kış aylarında yaşanan arızalar nedeniyle sık sık enerji kesintileriyle karşı karşıya kalıyordu. Yeni merkezin devreye girmesiyle bu sorunların büyük oranda ortadan kalkması bekleniyor.

“Enerjide güçlü adımlar atıyoruz”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, şunları söyledi:

“Bölgemiz için büyük değer taşıyan projenin hayata geçmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Enerji altyapısının güçlenmesi, sadece elektrik kesintilerini azaltmakla kalmayacak; sanayi, tarım ve günlük yaşamda da bölgemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, Adana’nın her ilçesinde yatırımları takip etmeye ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak adımlar atmaya devam edeceğiz.”

TEİAŞ Tufanbeyli Trafo Merkezi’nin, sadece enerji sürekliliğini sağlamanın ötesinde, bölgede yapılacak yeni yatırımlar için de güvenli bir altyapı oluşturacağı ifade eden AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, “yeni merkez, Tufanbeyli ilçe merkezi ve köylerinin tamamı ile Saimbeyli ilçe merkezi ve köylerinin büyük bir bölümünü doğrudan enerjilendirmeye başladı” diye konuştu.

“Adana için hizmet, Türkiye için güçlü altyapı”

Enerji yatırımlarının bölgesel kalkınma açısından önemine dikkat çeken Başkan Dağlı, “Adana’mızın her köşesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Her yeni yatırım, hemşehrilerimiz için daha güçlü bir gelecek demek” ifadelerini kullandı.

Başkan Tamer Dağlı, sözlerinin sonunda, “projeye verdikleri destek ve katkılardan dolayı bakanlarımıza milletvekillerimize ve ilgili kurumların bürokrat ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz, bu tür yatırımların devamı için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tufanbeyli ve Saimbeyli'ye yapılan enerji yatırımı, bölgedeki enerji sorununu kökten çözmeyi hedefliyor. Daha önce yaşanan sık elektrik kesintileri, yeni TEİAŞ Trafo Merkezi'nin devreye girmesiyle tarihe karışacak. AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, projenin bölge için önemine vurgu yaparak, enerji altyapısının güçlenmesinin sanayi, tarım ve günlük yaşamı olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Yeni trafo merkezi, Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçe merkezleri ile köylerinin büyük bir bölümüne doğrudan enerji sağlayacak. Bu yatırım, bölgedeki kalkınma hamlesine önemli bir katkı sunarken, gelecekteki yatırımlar için de güvenli bir altyapı oluşturacak. Başkan Dağlı, projeye destek veren bakanlar, milletvekilleri ve ilgili kurum çalışanlarına teşekkür ederek, bu tür yatırımların devamı için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

# Tufanbeyli enerji # Saimbeyli trafo # Adana enerji yatırımı
Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel