Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Adana'dan İstanbul'a Kaçış Planı Şile Jandarması'na Takıldı!

Adana Çukurova'da 20 Aralık 2024 tarihinde gerçekleşen kuyumcu soygununu planlayan ve film senaryolarını aratmayan kaçış planı yapan 3 arkadaş, Şile Doğancılı Mahallesinde bir bungalov evde yakalanarak jandarma tarafından tutuklandı.

Yayınlama: 29.12.2024 - 16:39 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 29
Paylaş:

Adana'da gerçekleşen büyük çaplı kuyumcu soygunu, 3 kilogram altın çalan 3 arkadaşın İstanbul'a kaçış planları Şile Jandarması tarafından engellendi. Film senaryolarını aratmayan olayın detayları merak konusu oldu.

Adana’da en büyükleri 20 yaşında olan 3 arkadaş, Kalaşnikofla girdikleri kuyumcudan 3 kilogram altın çalarak kaçtı. Film senaryolarını aratmayan bir kaçış planı hazırlayan soyguncular, Şile Doğancılı Mahallesinde bir bungalov evde yakayı ele verdiler.

Nurcan KIRCALI / İSTANBUL (İGFA) - Adana Çukurova'da 20 Aralık 2024 Cuma gūnü saat 10.00 sıralarında Çetinkaya Kuyumculuk isimli iş yerinde meydana gelen yağma olayını gerçekleştiren şüphelilerin Şile ilçesi Doğancılı Mahallesinde saklandıkları duyumunun alınması üzerine; Şile İlçe Jandarma Komutanlığı ve Adana Emniyeti Gasp Şube ekipleri  8 şüpheli şahsı saklandıkları bölgede yakalandı.

Alınan bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve Şile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Sahilköy Jandarma Komutanlığı ekipleri ortak operasyon yaptı.

İbrahim G., M.Y., Emirhan K. ve kendilerine yardım yataklık eden Kürşat Samet K., Harun C. ile Mertcan T. Şile’de saklandıkları bungalovda yakalandı.

Yakalanan şüphelilerinin buradan yurt dışına kaçacakları belirtildi. Taksici Doğan B., şüphelilere otomobili kiralayıp veren Yiğit Can T. ve Ceyhan ilçesinden nakliyeci ile buluşma noktasına getiren Kubilay K. de Adana’da yapılan operasyonla yakalandı.

Olayla ilgili yakalanan şahıslardan E.K. (19), İ.G. (20) ve S.M.Y. (16) adlı şahısların kontrolünde “Birden Fazla Kişi ile Kendisini tanınmayacak Hale koyarak silahla Yağma” suçundan yakalama kararlarının bulundukları tespit edilerek, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen İbrahim G., M.Y., Emirhan K., Samet K., Harun C., Mertcan T., Doğan B., Yiğit Can T. ve Kubilay K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Adana'da yaşanan kuyumcu soygunu olayı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonuyla sonuçlandı. 3 kilogram altın çalan şüpheliler, İstanbul'a kaçış planı yaparken Şile Jandarması'nın dikkati sayesinde yakalandı. Operasyon sonucunda tutuklanan şahısların yargılanmaları devam ediyor.

# Adana kuyumcu soygunu # Şile jandarma operasyonu # kaçış planı
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel