Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Ağaç Sektörü Alarm Veriyor! Esnaf Krizde: Devletten Acil Yardım Çağrısı

Ağaç sektöründe artan maliyetler ve TL'deki değer kaybı esnafı canından bezdirdi. Sektör temsilcileri devletten acil destek bekliyor, aksi takdirde kapanmaların kaçınılmaz olacağını belirtiyor.

Yayınlama: 17.07.2025 - 09:16 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 35
Paylaş:

Pandemi sonrasında ağaç sektöründe işler tersine döndü. Artan hammadde fiyatları, personel giderleri, yüksek kiralar ve enerji maliyetleri esnafı köşeye sıkıştırdı. TL'deki değer kaybıyla birlikte döviz borcu olan firmalar faaliyetlerini sürdürmekte zorlanıyor. Sektör temsilcileri, devlet yetkililerinden acil destek beklediklerini, aksi takdirde sektörde büyük bir çöküş yaşanabileceğini vurguluyor. Esnafın feryadı duyulacak mı? Ağaç sektörü için kurtuluş reçetesi ne olacak?

Pandemi sonrası karlılığın yerini ciddi sıkıntılara bıraktığını belirten Uzuntaş, “Hammadde fiyatlarındaki aşırı artış, personel sorunları, kira, akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki yükseliş esnafı tedirgin ediyor. Sektör önünü göremiyor, yeni yatırım yapmaktan kaçınıyor” dedi.

TL’deki değer kaybının son 3 yılda şirketlerin mali yapılarını bozduğunu, özellikle döviz borcu olan ve sermayesi yetersiz firmaların faaliyetlerini sürdürmekte zorlandığını ifade eden Uzuntaş, esnafın “Daha ne kadar fedakârlık yapacağız?” serzenişinde bulunduğunu da aktararak, devlet yetkililerinden acil destek beklediklerini vurguladı.

 

Ağaç sektörü temsilcileri, son dönemde yaşadıkları zorlukları dile getirerek devletten acil destek talebinde bulundular. Hammadde fiyatlarındaki artış, personel sorunları, kira, akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki yükselişin yanı sıra TL'deki değer kaybının da sektörün belini büktüğü belirtildi. Özellikle döviz borcu olan ve sermayesi yetersiz firmaların faaliyetlerini sürdürmekte zorlandığı ifade edildi. Sektör temsilcileri, devlet yetkililerinden vergi indirimleri, kredi kolaylıkları ve diğer desteklerle sektöre can suyu verilmesini bekliyorlar. Aksi takdirde, ağaç sektöründe birçok firmanın kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuldu.

Son Haberler

Yeni IONIQ 6 Türkiye’de

05.08.2026 - 20:32

Koç Holding Yılın İlk 6 Ayında  1,7 Milyar Dolar Kombine Yatırım Yaptı 

05.08.2026 - 20:30

Kandıra Belediyesi’nden Üreticiye Destek

05.08.2026 - 16:39

Akademi Manisa’da Eğitimler Başladı

05.08.2026 - 16:10

Türk Saat Markası Daniel Klein Group 100 Ülkeye Ulaşmayı Hedefliyor

05.08.2026 - 16:09

Türk Saat Markası Daniel Klein Group 100 Ülkeye Ulaşmayı Hedefliyor

05.08.2026 - 16:09

Bahçıvan: Finansman Zinciri Kırılırsa Üretim Zinciri de Durur

05.08.2026 - 16:06

İstanbul Büyük Yelken Şölenine Hazırlanıyor   

05.08.2026 - 16:01

Temmuz Ayında 107 Bin 113 Gıda Denetimi Gerçekleştirildi

05.08.2026 - 15:44

ISG’nin Terminal Memurlarından Can Kurtaran Hamle

05.08.2026 - 15:42
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel