Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Aile Hekimleri Vergide Adalet İstiyor: Birlik ve Dayanışma Sendikası Çağrıda Bulundu

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Tabip Odası, SES ve diğer sağlık sendikaları vergideki adaletsizliği eleştirdi. Genel Hukuk ve Mevzuat Sekreteri Dr. Çağlar Özen, aile hekimlerinden yapılan yüzde 35 kesintiyi İliç’teki maden kazası vergi borcuyla karşılaştırarak adaletsizliğe dikkat çekti.

Yayınlama: 27.03.2024 - 18:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 55
Paylaş:

Aile Hekimleri Vergide Adalet İstiyor! Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Tabip Odası ve diğer sağlık sendikaları ortak bir basın açıklaması yaparak vergideki adaletsizliği eleştirdi. Genel Hukuk ve Mevzuat Sekreteri Dr. Çağlar Özen, aile hekimlerinin hak edişinden yapılan yüzde 35 kesintiyi İliç’teki maden kazası vergi borcuyla karşılaştırarak kamuoyunu harekete geçirdi.

Vergideki adaletsizliği eleştiren Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Hukuk ve Mevzuat Sekreteri Uzman Dr. Çağlar Özen aile hekimlerinin hakedişinden her ay yüzde 35 kesinti yapıldığını hatırlatarak “Bu vergi miktarı, İliç’teki maden kazasında ilgili firmanın silindiği iddia edilen vergi borcuna yakın” dedi.

MERSİN (İGFA) - Türk Tabipler Birliği’ne bağlı Aile Hekimleri her çarşamba sağlık iş kolu Sivil Toplum Örgüt ve Kuruluşları ile birlikte “Aile Hekimleri Vergide Adalet istiyor” çağrısı ile eylem yapmayı sürdürüyor.

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Tabip Odası (MTO), SES, Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Tabip-Sen, HekimSen, Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) ve Mersin Aile Sağlığı Çalışanları Derneği katılımıyla düzenlenen toplantıda ortak bir basın açıklaması yaparak, vergideki adaletsizliği eleştirdi.  

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Hukuk ve Mevzuat Sekreteri Uzman Dr.  Çağlar Özen aile hekimlerinin hak edişinden her ay yüzde 35 kesinti yapıldığını hatırlatarak “Bizleri bu ağır, haksız, adaletsiz vergi yükü altında ezen sayın yetkililer, sizi anlıyoruz. Niye böyle yaptığınızı yorumluyor, biliyor ve anlatıyoruz. Siz de bizi anlamak isterseniz kulak verin” çağrısı yaptı.

Aile hekimlerinden kesilen vergi miktarının İliç’teki maden kazasında ilgili firmanın silindiği iddia edilen vergi borcuna yakın olduğuna dikkat çeken Uzman Dr. Çağlar Özen, “Her yıl yaklaşık 8.5 milyar Lira vergi ödeyen yaklaşık 30 bin aile hekiminin, aylık her 100 Lira hak edişinden 35 Lira vergi kesilmektedir. İliç’te doğayı katleden, kayıplara neden olan, kuşaklar boyu toplum sağlığını bozacağı öngörülen oradaki yaşamı kökünden sarsan felakete neden olanlardan silindiği iddia edilen 7.2 milyon dolar vergiye yakındır. Kaldı ki bizden kesilen bu vergi miktarına aile sağlığı çalışanı arkadaşların ödediği vergiler dahil değildir. Onların vergilerini de eklediğimizde, vergi borcu silindiği iddia edilen kaç patronun borcunu ödediğimizi siz hesap edin” yorumunu yaptı.

Bir aydan fazla zamandır devam eden eylemlerine bakanlıktan hiçbir yanıt gelmemesine rağmen, sağlık çalışanları kamuoyunun dikkatini çekmek ve doğruları anlatmak üzere eylemlerine devam edileceği öğrenildi.

Türk Tabipler Birliği’ne bağlı Aile Hekimleri, her çarşamba vergide adalet talebiyle eylem yapıyor. Haksız kesintiler ve vergi yükünü eleştiren sağlık çalışanları, adaletli bir vergi sistemi talebinde bulunuyor. Dr. Çağlar Özen’in açıklamalarıyla vergideki adaletsizlik kamuoyunun gündemine taşınarak duyarlılık oluşturulması hedefleniyor. Sağlık çalışanları hiçbir yanıt alamamalarına rağmen eylemlerini sürdürerek hak mücadelesine devam edecek.

# Aile Hekimleri # vergide adalet # Birlik ve Dayanışma Sendikası
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel