Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Akkuş Fasulyesi Hasadı Başladı! Üreticiler Bayram Ediyor

Akkuş'un meşhur şeker fasulyesi hasadı başladı! Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle üretim rekorları kırılıyor, üreticinin yüzü gülüyor.

Yayınlama: 24.10.2025 - 13:42 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 56
Paylaş:

Ordu'nun Akkuş ilçesinde, lezzetiyle ün salmış Akkuş fasulyesinin hasadı coşkuyla başladı. Yöresel bir ürünken, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyoner yaklaşımlarıyla ulusal pazarlara açılan Akkuş fasulyesi, bölge ekonomisine can suyu oluyor. Başkan Güler'in üreticiye verdiği tam destek, hasadın bereketini katladı. 'Sulama bizden, satın almak bizden' sözü, çiftçinin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Bu yılki hasat, üreticilerin emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacağının müjdecisi.

Geçmişte yöresel olarak yetiştirilirken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in satış ve pazarlama desteği ile bugün Türkiye’nin en büyük perakende marketlerinin raflarını süsleyen, üretim alanını her geçen gün büyüten ve hızla markalaşma sürecine giren Akkuş şeker fasulyesinin hasadına başlandı.

Hasat döneminin başlaması sebebiyle Akkuş’un Gökçebayır Mahallesi’nde bu yıl 5.cisi organize edilen programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kaliteli ve daha fazla üretim için çabaladıklarını ifade etti.

Başkan Güler şöyle konuştu:

“Akkuş fasulyesi Allah’ın büyük bir lütfu. Bunun kıymetini bilerek daha fazla üretim ve kaliteden taviz vermeden nasıl yaparız bunun için çabalıyoruz. Akkuş fasulyesinin diğer fasulyelerden farkının dilimiz, damağımız, gözümüz ile zaten farkındayız. Zaten sulama bizden, satın almak da bizden siz yeter ki üretin. Satamazsanız biz alacağız, pazar garantisi olan bir iş yapıyorsunuz. Yine makinelerimiz de sizlerin emrinde.”

BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise tarım alanında yaptığı destekler dolayısıyla Başkan Güler’e teşekkür etti. Başkan Demirci konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız, çiftçimizin yanında. Her alanda olduğu gibi tarıma da ciddi destekler verdi. Fasulyenin dışında kaz dağıtımı yaptı, süt sığırları verildi. Sayın Valimiz, Sayın Bakanımız, biz idareciler çiftçimizin yanında oldukça çiftçimiz daha fazla üretecek.”

ÜRETİCİLER EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

Konuşmaların ardından fasulye hasadı için üreticiler ve protokol üyeleri tarlaya girerek yılın ilk hasadını gerçekleştirdi.

Ardından toplanan fasulyeler kabuğundan ayrıştırılmak üzere makineye atıldı. Bereketli geçen hasatla birlikte üreticiler emeğinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı.

Akkuş fasulyesi hasadının başlamasıyla birlikte, bölgede adeta bayram havası yaşanıyor. Gökçebayır Mahallesi'nde düzenlenen şenliklerle hasat coşkusu doruğa ulaştı. Başkan Güler'in üreticilere yönelik destekleri ve pazar garantisi, Akkuş fasulyesini Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırma hedefine önemli bir katkı sağlıyor. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci de, Büyükşehir Belediyesi'nin tarım alanındaki desteklerine vurgu yaparak, çiftçinin yanında olduklarını belirtti. Üreticiler, bereketli hasatla birlikte emeğinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşarken, Akkuş fasulyesinin geleceği parlak görünüyor.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel