Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Alanya'da 'Kadının İzi, Sanatın Sesi' Sergisi Coşturdu! El Emeği Göz Kamaştırdı

Alanya'da el sanatları kursiyerlerinin eserleri sergilendi! Sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yayınlama: 21.04.2025 - 18:50 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 32
Paylaş:

Alanya'da sanat rüzgarı esiyor! 'Kadının İzi, Sanatın Sesi' temalı el sanatları sergisi, Alanya Belediyesi Demirtaş Düğün Salonu'nda kapılarını açtı. El emeği göz nuru eserler, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen sergi, bölgedeki sanatsal faaliyetlere yeni bir soluk getirdi. Sergide giyimden rölyefe, mefruşattan birçok farklı alanda eserler yer alıyor. Belediye yetkilileri, el sanatlarını dijital pazara taşıyarak kadınların emeklerinin değerini bulmasını hedeflediklerini açıkladılar.

ANTALYA-BHA Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı El Sanatları kurslarının ilk yılsonu sergisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kargıcak ve Demirtaş Mahalleleri'ndeki el sanatları kurslarına devam eden kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, “Kadının İzi, Sanatın Sesi” temasıyla Alanya Belediyesi Demirtaş Düğün Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılış törenine Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sünbül, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Toplam 31 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen el sanatları kurslarında giyim, rölyef ve mefruşat branşlarında eğitimler verildi. Kursiyerlerin yıl boyunca özveriyle hazırladıkları eserler, ziyaretçilerden tam not aldı. KOÇAK: “EL SANATLARINI DİJİTAL PAZARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ” Açılışta konuşan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, el sanatlarına verdikleri öneme dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle 15 ayrı noktada faaliyet gösteriyoruz. 2024-2025 eğitim yılında 1897 haneye ulaşmış durumdayız. El emeği ürünlerin gerçek değerini bulabilmesi için bir dijital pazar kurmayı hedefliyoruz. Bu sayede kadınlarımızın üretimlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, muhtarlarımız, eğitmenlerimiz ve kursiyerlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kadının İzi, Sanatın Sesi' el sanatları sergisi, Demirtaş Düğün Salonu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 31 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen sergide, giyim, rölyef ve mefruşat branşlarında üretilen el emeği eserler sergilendi. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, el sanatlarının önemine vurgu yaparak, bu ürünlerin dijital pazarda yer alması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Sergi, Alanya'daki sanatsal etkinliklere önemli bir katkı sağladı ve kadınların el emeğinin değerini bir kez daha gözler önüne serdi.

# Alanya el sanatları sergisi # Kadının izi sanatın sesi # Alanya Belediyesi
Son Haberler

Küresel Ticari Sigorta Fiyatları 2026 Yılının İkinci Çeyreğinde Yüzde 6 Düştü

25.07.2026 - 11:36

Mersin Büyükşehir Tarımsal Üretim Bölgelerinde Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyor

25.07.2026 - 11:34

Gebze Center AVM’de Üniversite Adaylarına Ücretsiz Tercih Danışmanlığı Desteği

25.07.2026 - 11:29

Didim Belediyesi Yatırım Şampiyonu

25.07.2026 - 10:57

Türk Yönetmen Ulya Aviral, Uluslararası Sinema Dünyasında Yükseliyor

25.07.2026 - 10:56

Türk Okçuluk Geleneği Ziyaretçilerle Buluştu ​​​​​​​

25.07.2026 - 10:36

Arena, OpenAI Select Partner Unvanını Aldı

25.07.2026 - 10:25

Tahsildaroğlu’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması

25.07.2026 - 10:03

Türk Kozmetik Sektörü Kamu ile Ortak Yol Haritası Oluşturuyor

25.07.2026 - 09:55

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel