Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Alternatif Bank'tan Kritik Atama: Belma Özmen Yönetim Kurulunda!

Alternatif Bank Yönetim Kurulu'na, sektörün deneyimli ismi Belma Özmen atandı. Bu atama, bankanın kurumsal yönetim yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayınlama: 21.11.2025 - 12:16 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 59
Paylaş:

Alternatif Bank, kurumsal yönetim ilkelerine bağlılığı ve güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Son olarak, sektörün deneyimli ismi Belma Özmen'i Yönetim Kurulu'na dahil etti. Bu stratejik atama, bankanın denetim ve mevzuata uyum süreçlerini güçlendirecek. Belma Özmen'in uluslararası tecrübesi ve bankacılık alanındaki derin bilgisi, Alternatif Bank'a önemli katkılar sağlayacak. Peki, bu atama bankanın gelecekteki stratejilerini nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Alternatif Bank'ın Yönetim Kurulu'na sektörün deneyimli ismi Belma Özmen atandı.

Kurumsal yönetim ilkelerine bağlılığı ve güçlü yönetim kadrosuyla Türkiye'deki faaliyetlerine kararlılıkla devam eden Alternatif Bank'ın Yönetim Kurulu'nda yeni bir atama gerçekleşti. Banka tarafından yapılan açıklamada; yasal bildirimlerin tamamlanmasını takiben Belma Özmen'in Denetim ve Mevzuata Uyum Komitesi Başkanı göreviyle Yönetim Kurulu üyeliğine atanacağı paylaşıldı.

Yönetim Kurulu'ndaki bu değişiklikle birlikte Belma Özmen, Denetim ve Mevzuata Uyum Komitesi Başkanlığının yanı sıra Risk Komitesi üyeliği görevini de üstlenecek. 40 yılı aşkın kariyerinin büyük bir bölümünü JP Morgan'da geçiren Özmen, krediler, operasyonlar ve iç sistemler gibi bankacılığın kritik alanlarında yönetim sorumlulukları üstlenmiştir. JP Morgan'da son olarak Müdürler Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Kendisi, son 6 yıldır ise Standard Chartered'da Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı görevini yürütmüştür.

Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkanı Omar Hussain Alfardan, atamaya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Üst düzey bir profesyonel olan Belma Özmen'in Yönetim Kurulumuza katılmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sayın Özmen, uzun yıllara dayanan uluslararası tecrübesiyle bankacılığın farklı alanlarında önemli başarılara imza atmış bir isim. Bu değerli birikimin, güçlü kurumsal yönetim yapımızın daha da pekişmesine ve iç sistemler alanındaki çalışmalarımıza stratejik katkılar sağlayacağına inanıyorum. Atamanın Bankamız için hayırlı olmasını diliyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum."

Belma Özmen Kimdir?

Belma Özmen, 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde Ekonomi lisans eğitimini tamamlamış ve Türkiye İş Bankası'nda ekonomist olarak kariyerine başlamıştır. 1987'de JP Morgan Türkiye'de göreve başlayan Özmen, krediler, operasyonlar ve iç sistemler gibi bankacılığın kritik alanlarında yönetim sorumlulukları üstlenmiştir. JP Morgan'da son olarak Müdürler Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Kendisi, son 6 yıldır ise Standard Chartered'da Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı görevini yürütmüştür. Bankacılığın birçok alanında engin deneyim ve bilgi birikimine sahip olan Belma Özmen, Kasım 2025'te Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim ve Mevzuata Uyum Komitesi Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Alternatif Bank, Belma Özmen'in Yönetim Kurulu'na atanmasıyla önemli bir adım attı. Özmen, Denetim ve Mevzuata Uyum Komitesi Başkanlığı'nın yanı sıra Risk Komitesi üyeliği görevini de üstlenecek. JP Morgan ve Standard Chartered'daki deneyimiyle tanınan Özmen'in katılımı, bankanın kurumsal yönetim yapısını daha da güçlendirecek ve iç sistemler alanındaki çalışmalara stratejik katkılar sağlayacak. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkanı Omar Hussain Alfardan, bu atamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özmen'in deneyiminin bankaya önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

# Alternatif Bank # Belma Özmen # Yönetim Kurulu Ataması
Son Haberler

Okullarda Güvenlik, Dijital Erişim Sistemleriyle Güçleniyor

02.11.2026 - 11:54

CW Enerji EIF Energy Expo 2026’da Entegre Enerji Çözümlerini Tanıtacak

02.11.2026 - 11:48

Türk İhracatçıları Çin’e 10 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

02.11.2026 - 11:46

Hayat Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü'ne Tuğbay Kumoğlu Atandı

02.11.2026 - 11:43

Geçmeyen Selülitlerin Nedeni Lipödem Olabilir

02.11.2026 - 11:32

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programının 18. Sezon Başvuruları Başladı

02.11.2026 - 11:31

Kılıç Ali Kantar, CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’un Yeni Genel Müdürü Oldu

02.11.2026 - 11:30

ABD'de seçim heyecanı: 36 eyalette valilik yarışı, gündemde ekonomi ve İran savaşı var

02.11.2026 - 11:26

Nissan Türkiye’den Kasım Hamlesi

02.11.2026 - 11:26

Tarkan’dan COP31 İçin İklim Krizine Karşı İngilizce “Uyan” Çağrısı

02.11.2026 - 11:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel