Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Altınordu Karaağaç'ın Yıllardır Süren Su Çilesi Bitiyor! Dev İçme Suyu Hattı Tamamlanıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu Karaağaç Mahallesi'nde başlattığı 7.400 metrelik dev içme suyu hattı projesiyle yılların su sorunu tarih oluyor. Zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalar hızla devam ederken, mahalle sakinleri uzun süreli su kesintilerine veda etmeye hazırlanıyor.

Yayınlama: 04.03.2026 - 13:12 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

Ordu'nun gözde ilçelerinden Altınordu'nun Karaağaç Mahallesi'nde yıllardır süren içme suyu sıkıntısı, nihayet sona eriyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçirilen dev proje, mahalle sakinlerinin yüzünü güldürecek önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Tam 7 bin 400 metrelik ilave içme suyu hattı, modern altyapının bölgeye kazandırılmasını sağlayacak. Vatandaşların yaşam kalitesini doğrudan etkileyecek bu yatırım, zorlu kış şartlarına rağmen büyük bir özveriyle sürdürülüyor. Karaağaç'ın geleceği için atılan bu sağlam adımın detayları ve mahalle muhtarının açıklamaları haberimizde! Bölgedeki yaşam standardını yükseltecek bu hamle, su kesintilerini tarihe karıştırmayı hedefliyor.

Ordu'da il genelindeki 19 ilçede altyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu hatlarını yenilerken, hattı bulunmayan mahallelere de yeni şebekeler kazandırıyor. Yapılan çalışmalarla vatandaşlara sunulan hizmet kalitesi her geçen gün artırılıyor.

7 BİN 400 METRELİK YENİ HAT

Karaağaç Mahallesi’nde mevcut hattın ihtiyaca cevap verememesi üzerine başlatılan proje kapsamında toplam 7 bin 400 metre uzunluğunda ilave içme suyu hattı inşa ediliyor. Geçtiğimiz ay başlayan çalışmalarda şu ana kadar 1.000 metrelik bölüm tamamlandı. Kalan 6 bin 400 metrelik kısmın en kısa sürede bitirilmesi için ekipler, zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

MUHTAR KADİR KIR: “YILLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR”

Mahalle Muhtarı Kadir Kır, yürütülen çalışmanın mahalle için büyük önem taşıdığını belirterek, uzun yıllardır yaşanan su sorununun çözülmeye başladığını ifade etti.

Kır açıklamasında, mahallede yıllardır susuzluk sorunu yaşandığını belirterek, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ilettiklerini ve talimatın ardından OSKİ ekiplerinin hızla çalışmalara başladığını söyledi.

Yaklaşık bir aydır sahada yoğun bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Kır, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki altyapı hamlelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nde uzun yıllardır kronikleşen içme suyu sorununu ortadan kaldırmak amacıyla önemli bir yatırım başlatıldı. Toplam 7 bin 400 metre uzunluğunda tasarlanan ilave içme suyu hattı projesi, mahallenin mevcut ihtiyacını karşılayamayan eski hatların yerini alacak. Çalışmaların geçtiğimiz ay başladığı ve şu ana kadar bin metrelik kısmın tamamlandığı belirtilirken, OSKİ ekipleri zorlu kış koşullarına rağmen geriye kalan 6 bin 400 metrenin en kısa sürede bitirilmesi için yoğun mesai harcıyor. Karaağaç Mahalle Muhtarı Kadir Kır, bu projenin mahalleleri için büyük bir dönüm noktası olduğunu ve Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatlarıyla yılların mağduriyetinin giderildiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Bu kapsamlı altyapı yatırımı sayesinde Karaağaç Mahallesi sakinleri, daha kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuşarak yaşam standartlarını önemli ölçüde yükseltecek.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel