Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Siyaset
Siyaset

Altun'dan Özel'e 'dezenformasyon' yanıtı

Yayınlama: 21.10.2024 - 13:23 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

Cumhurbaşkanlığı İletişim  Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in sığınmacılarla ilgili iddialara ilişkin açıklamada bulundu. 

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan CHP Genel Başkanı Özel’in sığınmacı iddialarına ilişkin açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından farklı tarihlerde 3 kez yalanlanan, "Almanya'dan Türkiye'ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor/gönderilecek" şeklindeki iddiaları yeniden dile getirdiğine şahit olduklarını belirterek, sert çıktı.

"Öncelikle Almanya'da yasal oturma hakkı bulunmayan üçüncü ülke (Suriye, Afganistan vb.) vatandaşlarının, Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin bir anlaşma kesinlikle söz konusu değildir" diyen Altun açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye’nin, iddia edildiği gibi "Eurofighter uçak alma karşılığında" üçüncü ülke vatandaşlarının kabulüne onay verdiği iddiaları külliyen yalandır.  Bununla birlikte, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Sayın Scholz'un, her hafta yasal oturma hakkı olmayan 500 Türk vatandaşının Türkiye'ye gönderilmesi konusunda anlaştığı" ileri sürülmüş, bu iddia da 27 Eylül 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığımız ve Merkezimiz tarafından kesin bir dille yalanlanmıştır.

Aynı iddialar, Türk kamuoyunu manipüle etmek amacıyla, "Türkiye'ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor" şeklinde yeniden servis edilmiştir. İddiaya dayanak olarak Türkiye karşıtı sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan bir görüntü kullanılmış ve iddianın asılsız, görüntülerin kurgu olduğu 29 Eylül tarihinde Merkezimizce detaylı bir biçimde kamuoyuna açıklanmıştır. Dezenformasyonları ifşa edilen Türkiye karşıtı propaganda hesapları, "Almanya'daki sığınmacılar uçaklarla Türkiye'ye gönderiliyor" iddiasıyla bu kez farklı bir kurgu görüntüyü yaymaya çalışmışlardır. Bu görüntülerin de Türkiye'ye sığınmacı gönderilmesiyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığı, sesin görüntülere sonradan eklendiği Merkezimizce tespit edilmiş ve 15 Ekim'de iddialar belgeleriyle yalanlanmıştır.

Sayın Özel'in böyle bir dezenformasyon faaliyetine aracılık etmemesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına tekraren ifade ediyoruz. Türk vatandaşlarının "toplu hâlde" üçüncü ülke vatandaşlarının ise toplu veya ferdi olarak Türkiye'ye gönderilmesi, Türk makamlarının böyle bir uygulamayı kabul etmesi, buna yönelik bir anlaşmanın imzalanması kesinlikle söz konusu değildir.”

Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel