Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Amasya'da Buğday Hasadı Başladı! Rekor Verim Beklentisi!

Amasya'da buğday hasadı başladı! Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde ilk ürünler alındı, çiftçiler rekor verim umuduyla tarlalarına indi.

Yayınlama: 01.07.2025 - 20:20 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 48
Paylaş:

Amasya'da uzun ve zorlu bir bekleyişin ardından buğday hasadı nihayet başladı. Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde gerçekleştirilen ilk hasat töreni, çiftçiler ve yetkilileri bir araya getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, hasadın bereketli geçmesi temennisinde bulunurken, yangın riskine karşı alınması gereken önlemler konusunda uyarılarda bulundu. Eğitimli operatörler ve saha denetimleri ile verimli bir sezon hedefleniyor. Tüm çiftçilere bol kazançlı bir hasat dönemi dileriz. Peki, Amasya buğdayının kalitesi ve rekoltesi bu yıl nasıl olacak?

AMASYA-BHA

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne ait 500 dekarlık alanda biçerdöverle hasada start verildi. Hasat çalışmaları sırasında İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ve teknik personel sahada incelemelerde bulundu.

Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte, biçerdöver kullanımının artması nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı güvenlik önlemlerinin üst düzeyde alınması gerektiği vurgulandı. Özellikle yangın riskine karşı yangın söndürme kiti ve en az 1 tonluk dolu su tankeri bulundurulmasının zorunlu olduğu belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, biçerdöverlerin eğitimli operatörlerce kullanılması ve saha denetimlerinin artırılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm çiftçilere bol ve bereketli bir hasat sezonu temenni edildi.

Amasya'da buğday hasadı, Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde düzenlenen törenle resmen başladı. Yetkililer, biçerdöver kullanımında güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulması gerektiğini vurgulayarak, yangın riskine karşı çiftçileri uyardı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, eğitimli operatörler ve saha denetimleriyle hasat sürecini yakından takip ediyor. Bu yılki hasattan yüksek verim beklenirken, çiftçilere bereketli bir sezon temenni edildi. Amasya buğdayının piyasaya sürülmesiyle birlikte, bölge ekonomisine önemli katkı sağlanması bekleniyor.

# Amasya buğday hasadı # Gökhöyük Tarım İşletmesi # biçerdöver yangın önlemleri
Son Haberler

Yeni IONIQ 6 Türkiye’de

05.08.2026 - 20:32

Koç Holding Yılın İlk 6 Ayında  1,7 Milyar Dolar Kombine Yatırım Yaptı 

05.08.2026 - 20:30

Kandıra Belediyesi’nden Üreticiye Destek

05.08.2026 - 16:39

Akademi Manisa’da Eğitimler Başladı

05.08.2026 - 16:10

Türk Saat Markası Daniel Klein Group 100 Ülkeye Ulaşmayı Hedefliyor

05.08.2026 - 16:09

Türk Saat Markası Daniel Klein Group 100 Ülkeye Ulaşmayı Hedefliyor

05.08.2026 - 16:09

Bahçıvan: Finansman Zinciri Kırılırsa Üretim Zinciri de Durur

05.08.2026 - 16:06

İstanbul Büyük Yelken Şölenine Hazırlanıyor   

05.08.2026 - 16:01

Temmuz Ayında 107 Bin 113 Gıda Denetimi Gerçekleştirildi

05.08.2026 - 15:44

ISG’nin Terminal Memurlarından Can Kurtaran Hamle

05.08.2026 - 15:42
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel