Amasya'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Doğayla Buluştu!
Amasya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, alışılmışın dışında bir etkinlikle taçlandı. Soğukpınar Mevkii'nde gerçekleştirilen doğa yürüyüşü, Cumhuriyet coşkusunu doğayla bir araya getirdi. Amasya Valisi Önder Bakan'ın öncülüğünde, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türk bayraklarıyla süslenen parkurda renkli görüntüler oluşurken, katılımcılar Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Bu anlamlı etkinlik, Amasya'da Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu farklı bir boyuta taşıdı. Doğa severler unutulmaz bir gün yaşadı.
Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Amasya’da anlamlı bir doğa yürüyüşü düzenlendi. Soğukpınar Mevkii’nde gerçekleştirilen “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Doğa” temalı etkinlik, Cumhuriyet coşkusuna renk kattı.
Yürüyüşe Amasya Valisi Önder Bakan, eşi Elif Bakan, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda doğasever katıldı.

Cumhuriyet coşkusu doğayla birleşti
Katılımcılar, Cumhuriyet’in 102. yılını doğanın içinde kutlamanın heyecanını yaşadı. Türk bayraklarıyla süslenen yürüyüş parkurunda renkli görüntüler oluştu.
Doğaseverler, yürüyüş boyunca birlik ve beraberlik mesajları vererek, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

Vali Bakan: “Cumhuriyet, milletimizin en büyük eseridir”
Etkinlik sonunda konuşan Amasya Valisi Önder Bakan, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda milletin iradesinin sembolü olduğunu vurguladı.“Cumhuriyet, milletimizin azim ve kararlılığının en büyük eseridir. Bugün burada doğayla iç içe, birlik ve beraberlik içinde bu anlamlı günü kutlamak bizlere büyük bir enerji ve umut veriyor. Bu yürüyüş, hem sağlıklı yaşamın hem de milli değerlerimizin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır,” dedi.
Cumhuriyetin 102’nci yılı kutlamaları, yürüyüşün ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Amasya'da Cumhuriyet'in 102. yılı, 'Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Doğa' temalı doğa yürüyüşüyle kutlandı. Vali Önder Bakan, Cumhuriyet'in milletin en büyük eseri olduğunu vurguladı. Yürüyüşe katılanlar, Türk bayraklarıyla süslenen parkurda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Etkinlik, hatıra fotoğraflarıyla sona erdi, Cumhuriyet coşkusu ve doğa sevgisi bir araya geldi. Amasya'daki bu özel etkinlik, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına anlam kattı ve milli değerlere vurgu yaptı.