Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ankara'da Balkan Rüzgarı Esecek! Kosova'dan Halk Oyunları Gösterisi!

Ankara, 25 Eylül'de Kosova'dan gelen halk oyunları ekibini ağırlayacak! Balkan müziğinin sevilen sesi Nevzat Şundo da sahne alacak.

Yayınlama: 19.09.2025 - 07:03 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 198
Paylaş:

Ankara'da Balkan coşkusu yaşanacak! 25 Eylül'de Gazi Üniversitesi'nde Kosova Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin halk oyunları gösterisi ve Nevzat Şundo'nun konseriyle unutulmaz bir geceye hazır olun. Balkanlar ile Anadolu arasındaki kardeşlik bağları bu etkinlikte yeniden canlanacak. Balkan Vakfı'nın düzenlediği bu özel gece, ortak tarihimizi ve kültürümüzü kutlamak için bir fırsat sunuyor. Kaçırılmaması gereken bu etkinlik, Ankara'da Balkan rüzgarı estirecek!

Whatsapp Image 2025 09 18 At 22.26.22Ankara, 25 Eylül 2025’te Balkan kültürünün en renkli buluşmalarından birine ev sahipliği yapacak. Kosova’dan gelecek olan Kosova Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği, Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü Mimar Kemalettin Salonu’nda sahneleyeceği halk oyunlarıyla Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Ankara-BHA

Programda ayrıca Balkan müziğinin sevilen sesi Nevzat Şundo, seslendireceği türküleriyle gönüllere dokunacak. Etkinlik, yalnızca bir kültür şöleni değil aynı zamanda Balkanlar ile Anadolu arasındaki ortak tarihin, kardeşliğin ve dostluğun yeniden hatırlanacağı bir buluşma olacak. Program Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı tarafından düzenleniyor. Vakıf, “Bu anlamlı akşam bizleri sadece bir sahne programında değil, ortak tarihimizin ve kültürümüzün etrafında kenetlenmek için bir araya getirecek” mesajını paylaştı.

📍 Yer: Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü, Mimar Kemalettin Salonu
🗓️ Tarih: 25 Eylül 2025, Perşembe
🕢 Saat: 19.30

Vakıf Üç Yılda Büyük Yol Kat Etti

Henüz 3 yaşında genç bir vakıf olmasına rağmen, Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı, Ankara’da yaşayan Balkan kökenli vatandaşlarımızın kültürlerini, örf ve adetlerini hatırlamalarına vesile olan çalışmalarıyla kısa sürede önemli bir konuma ulaştı.

Vakıf, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle hem kamu kurumlarının hem de kamuoyunun takdirini topladı. 6 Kasım’da “100 Yıllık Ayrılık” temalı göç belgeseli, TİKA ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle hazırlandı.Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle “100 Öğrenciye Burs” projesi hayata geçirildi ve bu proje ile TÜSİAV tarafından verilen “Eğitime Destek Verenler ve Eğitim Çınarları 2025 Yılı Ödülü”nün sahibi olundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Ankara’ya ilk kez Balkan Türk Tiyatrosu’nun en güzel örneklerinden biri olan “Taksiratlı Şekibe” oyunu getirildi. 5 Mayıs’ta düzenlenen “Balkan Hıdırellezi” kutlaması coşkulu bir atmosferde ve çok kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Ayrıca, çeşitli üniversitelerle imzalanan iş birliği protokolleri sayesinde akademik alanda da güçlü bir ağ oluşturuldu.

Vakfın çalışmaları sayesinde hem genç kuşaklar kökleriyle bağ kuruyor hem de Balkan coğrafyasından taşınan değerler Ankara’da yeniden hayat buluyor. Böylece birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu daha da güçleniyor. Gerçekleştirilen programlar sayesinde Ankara’da uzun süre hafızalardan silinmeyecek günler yaşanıyor.

Birlik ve Kardeşliğin Yol Haritası

Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizler için bu vakıf, sadece kültürel bir buluşma noktası değil aynı zamanda geleceğe bırakacağımız bir mirastır. Geçmişten aldığımız güçle hem köklerimize sahip çıkıyor hem de gençlerimize yeni ufuklar açıyoruz. Amacımız kültürümüzü, dilimizi, sanatımızı yaşatmak ve aynı zamanda akademiden sanata, spordan eğitime kadar geniş bir alanda Balkan kökenli kardeşlerimize fırsatlar sunmaktır. Bugüne kadar attığımız adımlar bize gösteriyor ki, birlik oldukça daha güçlü bir gelecek inşa edebiliriz. Balkan Vakfı olarak bundan sonra da yeni projelerle topluma değer katmaya, kültürümüzü yaşatmaya ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz.”

Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği etkinlik, Ankara'da Balkan kültürünü yaşatmayı ve Balkan kökenli vatandaşların bir araya gelmesini amaçlıyor. Vakfın üç yıllık süreçte gerçekleştirdiği başarılı projeler, kamuoyu ve kurumlar tarafından takdirle karşılanıyor. "100 Yıllık Ayrılık" temalı belgesel, burs projeleri ve tiyatro gösterileriyle adından söz ettiren vakıf, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor. Vakıf Başkanı Hıfzı Kuruşa, vakfın geleceğe bırakılacak bir miras olduğunu ve Balkan kökenli vatandaşlara her alanda fırsatlar sunmayı hedeflediklerini belirtiyor.

# Balkan Halk Oyunları # Ankara Etkinlikleri # Kosova Kültürü
Son Haberler

Anafartalar Zaferi'nin 111. Yıl Dönümü Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Kutlandı

10.08.2026 - 21:57

Yeşilyurt Yaka Mahallesindeki 7 Kilometrelik Yeni Yol Ağı Bölgeye Değer Katacak

10.08.2026 - 17:59

Havuz Kimyasallarındaki Tehlikeye Dikkat!

10.08.2026 - 17:55

Denizli Topuklu Yaylasında ‘Bilim Buluşması’

10.08.2026 - 17:35

"Edebiyat Sokakta" Türkiye'ye Yayılıyor

10.08.2026 - 17:12

ATA GYO’nun Toplam Varlıkları 1 Milyar TL’yi Aştı

10.08.2026 - 16:53

 Eczacıbaşı Peron İstanbul'da 2026-2027 Sezonu Kombine Genel Satış Dönemi Başladı

10.08.2026 - 16:38

Silivri'de Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde Karpuz Hasadı Gerçekleştirildi

10.08.2026 - 16:36

Denizbank Tersane Istanbul Rowing Cup Kayıtları Başladı

10.08.2026 - 16:32

Sersim ve Team Finans'tan Bayi Finansmanında Stratejik İş Birliği

10.08.2026 - 16:05
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel