Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Ankara'da Şubat Ayında Konut Satışları Geçen Yıla Göre Arttı

Ankara'da Şubat ayında 10 bin 791 konut satıldı. Geçen yıla göre konut satışları yüzde 30 oranında artış gösterdi ve ikinci el konutlar ağırlıklı olarak alıcı buldu.

Yayınlama: 14.03.2025 - 12:07 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 88
Paylaş:

Ankara'da Şubat ayında gerçekleşen konut satışları beklenenden yüksek geldi. Geçen yıla göre yüzde 30 artış yaşanırken, ikinci el konut piyasasındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Nisan ayında milat olacak yenilikler gayrimenkul sektörünü etkilemeye devam edecek.

Türkiye genelinde Şubat ayında 112 bin 818 konut satışı gerçekleşirken Ankara’da konut satışları geçen aya göre yatay seyrini korudu.

ANKARA (İGFA) - Ankara’da ilanlardaki fiyatlar ile satılmış fiyatlar arasındaki farkın yüzde 30 civarında olduğunu belirten gayrimenkul ekonomisi ve ileri düzeyde faaliyet gösteren Ankara’nın önde gelen gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR TÜİK verilerini şu şekilde analiz etti;

Geçen yıla göre Ankara’daki konut satışları yüzde 30 civarında artarken, bir önceki aya göresatışlarıaynı düzeyde kaldı. Ağırlıklı olarak ikinci el konutların satıldığı Ankara’da, sıfır konut satışları oldukça düşük seviyelerde gerçekleşti. Nakit parası olanların pazarlık gücü arttığı için gerçek satıcılar, gayrimenkullerine müşteri buldukları zaman kaçırmıyorlar.

NİSAN AYI GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE MİLAT OLACAK

İnşaat firmaları ve mülk sahipleri ilanlardaki fiyatları satılmış fiyat gibi algılamalarından ötürü Ankara’da fiyatlandırma sorunu yaşanıyor. Bize göre Nisan ayı gayrimenkul sektöründe milat olacak. Ticaret Bakanlığının araba ilanlarına getirdiği barikatlar sonrasında ikinci el araba fiyatlarındaki balon patladı ve hala geçen yılki fiyatlardan arabalar satışa sunuluyor. Aynısı, gayrimenkul sektöründe de olacak. Nisan ayında başlayacak olan doğrulanmış ilan sistemi ile sahte, mükerrer, tapusu olmayan, sahte ve suni gayrimenkul ilanları ortadan kalkacak ve konut sektöründe fiyat dalgalanması yaşanacak.

Şubat 2025 Ankara ilçe düzeyinde konut satış sayıları

Akyurt: 135

Altındağ: 801

Beypazarı: 57

Elmadağ: 32

Etimesgut: 930

Gölbaşı: 578

Güdül: 22

Kahramankazan: 77

Keçiören: 1512

Kızılcahamam: 70

Mamak: 1353

Nallıhan: 20

Polatlı: 218

Pursaklar: 337

Sincan: 1275

Yenimahalle: 1060

Çankaya: 1836

Çubuk: 357

Şereflikoçhisar: 34

Ankara'da konut piyasasında yaşanan hareketlilik, özellikle ikinci el konutların satışında kendini gösteriyor. İnşaat firmalarının fiyatlandırma konusundaki sıkıntıları ve Nisan ayında başlayacak olan doğrulanmış ilan sistemi sektörde dengeleri değiştirebilir. Toplamda 18 ilçede gerçekleşen konut satışları, konut sektöründeki fiyat dalgalanmalarını da gözler önüne seriyor.

# Ankara konut satışı # Gayrimenkul Sektörü # Nisan Ayı
Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel