Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Ankara’da Yürüyen Merdivenlere Gereksiz Müdahaleye Karşı Sirenli Önlem

Ankara’da yürüyen merdivenlerin amacı dışında durdurulmasına yönelik olaylar devam ediyor. Son olarak 24 Ekim’de Ahmet Hamdi Akseki Camisi önündeki alt geçitte bir kişinin yürüyen merdivenlere müdahale ederek sistemi durdurduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, acil durdurma butonlarının yanlış kullanımını önlemek amacıyla sirenli uyarı sistemini yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlama: 27.10.2026 - 11:15 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 19
Paylaş:

Ankara’da yürüyen merdivenlere yönelik gereksiz müdahaleler sürüyor. Son olarak 24 Ekim’de Ahmet Hamdi Akseki Camisi önünde bulunan alt geçitte bir kişinin müdahalesiyle yürüyen merdivenlerin durdurulması güvenlik kameralarına yansıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi acil durdurma butonlarının amacı dışında kullanılmasına karşı sirenli uyarı sistemini yaygınlaştırıyor.

ANKARA (İGFA) - Ankara’da yürüyen merdivenlerin acil durdurma butonlarının amacı dışında kullanılması, vatandaşların ulaşımını aksatmaya devam ediyor.

Son olarak 24 Ekim 2026’da saat 23.17’de Ahmet Hamdi Akseki Camisi önünde bulunan at geçitteki yürüyen merdivenlerin bir kişinin müdahalesi sonucu durdurulduğu olay güvenlik kameralarına yansıdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, benzer olayların önüne geçmek ve acil durdurma butonlarının yalnızca gerekli durumlarda kullanılmasını sağlamak amacıyla bazı yürüyen merdivenlerde sirenli uyarı sistemini devreye aldı.

Butona basıldığı anda sesli uyarı veren sistemle, gereksiz müdahalelere karşı farkındalık oluşturulması ve yürüyen merdivenlerin hizmet dışı kalmasının önlenmesi hedefleniyor.

SİREN SİSTEMİ 5 NOKTADA DEVREDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi, acil durdurma butonlarının gereksiz kullanımı konusunda en fazla sorun yaşanan Sincan Gimsa Alt Geçidi, Armada AVM, Kentpark AVM, Hacı Bayram ve Kızılay 2 Metro istasyonu çevresindeki yürüyen merdivenlere sirenli uyarı sistemi entegre etti. Uygulamanın diğer yürüyen merdivenlerde de yaygınlaştırılması için çalışmalar sürüyor.

Son Haberler

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü Yüzde 35 Artışla 508 Milyar TL’ye Ulaştı

27.10.2026 - 17:02

İstanbullular Cumhuriyet'in 103. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

27.10.2026 - 16:48

Türkiye Kupası’nda heyecan artıyor: Kura çekimi 4 Kasım’da

27.10.2026 - 16:45

Millî Enerji 2040 vizyonuyla enerji bağımlılığının azaltılması hedefleniyor

27.10.2026 - 16:33

Aksa Doğalgaz Teknoloji, Operasyonel Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Odaklı Büyümeye Devam Edecek

27.10.2026 - 16:28

Türkiye’nin Temiz Sanayi Dönüşümüne Yönelik Yatırımların Önünü Açmak için Önemli Buluşma

27.10.2026 - 16:15

Düsseldorf İtfaiyesi, Allison Şanzıman Donanımlı MAN TGM ve Mercedes-Benz Arocs Araçlarla Filosunu Yeniliyor ​​​​​​​

27.10.2026 - 14:44

Gıda Sektörünün Nabzı 12. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde Atacak

27.10.2026 - 14:40

Faizler Ekonomik Dengeleri Zorluyor

27.10.2026 - 14:37

Kaleseramik’e Innovatile Projesiyle  Sürdürülebilir Dönüşümde Birincilik Ödülü

27.10.2026 - 14:33
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel