Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Spor
Spor

Ankara'ya Dev Stadyum! 285 Metrelik Çelik Çatı ile Rekor Kırılıyor

Ankara'da yapımı süren yeni stadyum, 285 metrelik çelik çatısıyla dünyanın en uzunlarından biri olacak! Futbol topu görünümündeki stadyum, Başkent'e yepyeni bir soluk getirecek.

Yayınlama: 23.06.2025 - 08:44 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 106
Paylaş:

Ankara'nın spor yaşamına damga vuracak dev proje yükseliyor! Yıkılan 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine inşa edilen yeni stadyum, sadece bir spor alanı değil, aynı zamanda bir yaşam merkezi olacak. UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen stadyum, 45 bin seyirci kapasitesiyle Başkent'i uluslararası arenada temsil edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen bu proje, Ankara'nın siluetini değiştirecek. Bakanlar Kurum ve Bak'ın paylaşımlarıyla heyecan dorukta! Stadyumun futbol topu şeklindeki tasarımı ve içindeki donanımlar, sporseverlere unutulmaz deneyimler yaşatacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ iş birliğiyle, Ankara’da yıkılan 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine 285 metreyle dünyanın en uzun çelik çatı açıklığına sahip 3’üncü stadyumunu inşa ediyor.

Başkentte 2018 yılında yıkılan 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine TOKİ tarafından inşasına başlanan komplekste çalışmalar hızla devam ediyor. 160 bin metrekare kapalı alan üzerine UEFA ve FIFA kriterlerine göre inşa edilen stadyum tamamlandığında 45 bin seyirciyi ağırlayabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından stat inşaatının görüntülerini paylaştı.

Bakan Kurum mesajında, “Başkentimizin yeni stadyumu hızla yükseliyor. Projemiz tamamlandığında sporun kalbi burada atacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Osman Aşkın Bak da “Başkentimizin yeni stadyumu hızla yükseliyor. Sadece haftanın bir günü değil, 7 gün 24 saat yaşayan stadyum Ankara’ya çok yakışacak.” mesajını verdi.

Stadyum futbol topu görünümünde olacak

ABD ve Çin’de bulunanların ardından Ankara’da inşa edilen stadyum 285 metreyle dünyanın en uzun çelik çatı açıklığına sahip 3’üncü stadyum olacak. Futbol topu şeklinde inşa edilen stadyum kompleksinde konferans salonu, müze, kafeterya, eğitim odaları, atölyeler ve birçok branşta spor salonu da yer alacak.

Stadyum inşaatında 5 bin 500 fore kazık yapıldı

Stadyum inşaatında genel ilerleme seviyesi yüzde 65’e ulaştı. Zemin iyileştirmesi imalatları için yaklaşık 5 bin 500 fore kazık imalatı yapıldı. Betonarme inşaat ve duvar inşası yüzde 90 oranında tamamlandı. Çelik konstrüksiyon imalatında ise yüzde 42 seviyelerine gelindi. Diğer ince imalatlar ise hızla devam ediyor.

Ankara'da inşa edilen yeni stadyum, 285 metrelik çelik çatı açıklığıyla dünyanın en uzunlarından biri olma özelliğini taşıyor. Toplamda 160 bin metrekare kapalı alana sahip olan stadyum, 45 bin seyirci kapasitesiyle UEFA ve FIFA kriterlerine uygun olarak inşa ediliyor. Projede genel ilerleme seviyesi yüzde 65'e ulaşmış durumda. Zemin iyileştirmesi için 5 bin 500 fore kazık yapıldı, betonarme inşaat ve duvar inşası yüzde 90 oranında tamamlandı. Stadyum kompleksi içerisinde konferans salonu, müze, kafeterya, eğitim odaları ve spor salonları gibi birçok farklı alan da bulunacak. Bu dev proje, Ankara'yı sporun merkezi haline getirecek.

# Ankara Stadyumu # Çelik Çatı # 19 Mayıs Stadyumu
Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel