Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Antalya Akseki'de Kuzugöbeği Bereketi: 'Göbek' Zamanı Başladı!

Antalya Akseki'de baharın müjdecisi kuzugöbeği mantarları, yöre halkının deyimiyle 'göbek'ler, ormanlardan toplanmaya başladı. Bu lezzetli ve besleyici mantar, bölge ekonomisine de katkı sağlıyor.

Yayınlama: 15.06.2025 - 20:30 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 54
Paylaş:

Antalya'nın Akseki ilçesi, bahar aylarının gelmesiyle birlikte doğanın cömertliğini bir kez daha sergiliyor. Yöre halkının 'göbek' olarak adlandırdığı kuzugöbeği mantarları, ormanlık alanlarda yüzünü göstermeye başladı. Hem lezzetiyle damakları şenlendiren hem de besin değeriyle sağlığa katkı sağlayan bu özel mantar türü, aynı zamanda bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı oluşturuyor. Peki, Akseki'de kuzugöbeği toplama telaşı ne zaman başlıyor? Bu değerli mantarın bilinçsizce toplanmaması için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte Akseki'den kuzugöbeği bereketiyle ilgili tüm detaylar...

ANTALYA-BHA

Antalya’nın Akseki ilçesinde bahar aylarının gelmesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarları toplanmaya başlandı. Yöre halkının “göbek” adını verdiği bu mantar türü, özellikle lezzeti ve besin değeriyle sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Nisan ve Mayıs aylarında ormanlık alanlarda toplanan kuzugöbeği, doğal olması nedeniyle hem yerel halk hem de doğaseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yüksek fiyatlarla alıcı bulan mantar, bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda.

Akseki’de yaşayan vatandaşlar, sabah erken saatlerde ormanlara giderek mantar topluyor ve ilçe pazarlarında ya da doğrudan alıcılara satışını gerçekleştiriyor. Bölgedeki zengin bitki örtüsü, kuzugöbeği mantarının her yıl düzenli olarak çıkmasına olanak sağlıyor.

Uzmanlar ise kuzugöbeği mantarının bilinçsizce toplanmaması ve benzer türlerle karıştırılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Antalya Akseki'de nisan ve mayıs aylarında toplanan kuzugöbeği mantarları, doğal yapısıyla hem yerel halkın hem de doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Yüksek fiyatlarla satılan bu mantarlar, bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Akseki'de yaşayanlar, sabahın erken saatlerinde ormanlara giderek mantar topluyor ve pazarlarda satışını yapıyor. Uzmanlar, kuzugöbeği mantarının bilinçsizce toplanmaması ve benzer türlerle karıştırılmaması konusunda uyarıyor; bilinçli tüketimin önemine vurgu yapıyor.

# Kuzugöbeği mantarı # Akseki # Doğa
Son Haberler

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16

Borusan Contemporary’de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

17.09.2026 - 14:14

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Red Bull Sporcusu Deniz Öncü, Moto2’de Avusturya Grand Prix’sinde Yarışacak

17.09.2026 - 14:09

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35

ING Türkiye’de Üst Düzey Atama

17.09.2026 - 13:30
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel