Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Antalya Alanya Karayolu Yapımı için Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 9708 sayılı karara göre, Antalya'nın Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde proje güzergahında kalan bazı mahallelerde kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilecek.

Yayınlama: 01.04.2025 - 14:33 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 72
Paylaş:

Antalya Alanya karayolu yapımı için alınan kamulaştırma kararı büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar, Antalya'nın Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde proje güzergahında kalan mahallelerde kamulaştırma sürecinin başlayacağının habercisi oldu. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Ankara - BHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 9708 sayılı karara göre, Antalya’nın Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde proje güzergahında kalan bazı mahallelerde kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilecek. Karar, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi gereğince alındı. Proje kapsamında kamulaştırma işlemleri Antalya’nın şu ilçelerinde ve mahallelerinde gerçekleştirilecek: Serik : Deniztepesi, Sarıabalı, Üründü, Belpınar, Burmahancı, Cumalı, Aşağıçatma, Çandır, Kayaburnu, Aşağıkocayatak, Yukarıkocayatak, Abdurrahmanlar Manavgat: Çakış, Taşağıl, Hocalar, Gündoğdu, Yavrudoğan, Çolaklı, Seki, Kalemler, Yeniköy, Şişeler, Evrenleryavşı, Dolbazlar, Yukarıışıklar, Dikmen, Evrenseki, Ilıca, Kızılot, Bucakşeyhler, Ulukapı, Aşağıışıklar, Demirciler, Karaöz, Aksaz, Hacılar, Cevizler, Sülek, Hacıisali, Hacıobası, Uzunlar, Kadılar, Örenşehir, Yalçıdibi, Odaönü, Karakaya Alanya: Alara, Çakallar, İncekum, Avsallar, Akdam, Türkler, Payallar, Emişbeleni, Toslak, Elikesik, Telatiye Karar kapsamında, proje güzergahında kalan arazilerde otoyol yapım çalışmaları, şantiye ve bakım hizmetleri, otoyol hizmet tesisleri, malzeme ocakları ve yol yapım alanları için ihtiyaç duyulan taşınmazlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar, yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla uygulanmaya başlanacak. Kararın hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yürütecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 9708 sayılı karar ile Antalya'nın Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde proje güzergahında bulunan birçok mahallede kamulaştırma işlemleri başlayacak. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından otoyol yapımı için gerekli olan taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kararın hükümlerini yürütmekten sorumlu olacak.

# Antalya Alanya karayolu yapımı # Resmi Gazete # kamulaştırma işlemleri
Son Haberler

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20

Trabzonspor evinde kazandı! Gaziantep FK’ye 2-0’lık tarife!

02.11.2026 - 14:20

A Milli Takım’ın Fransa Deplasmanı İçin Misafir Tribün Biletleri Satışta

02.11.2026 - 14:05

12. Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı

02.11.2026 - 13:50

COP31 Antalya için dijital uygulama hazırlandı: Etkinlikler ve ulaşım tek platformda

02.11.2026 - 13:50

Cevdet Yılmaz'dan enerji fiyatları uyarısı: Küresel ekonomiler baskı altında

02.11.2026 - 13:46

CİMER'e vatandaşlardan gelen teşekkürler dikkat çekti

02.11.2026 - 13:22

Türkiye-Fransa maçının deplasman biletleri satışa çıktı

02.11.2026 - 13:20

Fatsa Meydanı’nda 79 Binanın Cephesi Yenilenerek Kent Estetiği Güçlendirilecek

02.11.2026 - 13:03
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel