Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Antalya Büyükşehir 6 Yılda 30 Tır Atık Lastiği Nasıl Ekonomiye Kazandırdı? Şaşırtan Başarı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6 yılda 30 tır atık lastiği geri dönüştürerek sadece ekonomiye katkı sağlamakla kalmadı, aynı zamanda sinek ve haşere üremesinin de önüne geçti. Bu çevre dostu hamleyle hem doğa hem de halk sağlığı korundu.

Yayınlama: 28.02.2026 - 10:31 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 226
Paylaş:

Antalya'dan çığır açan bir çevre projesiyle yepyeni bir başarı hikayesi geliyor! Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da gerçekleştirdiği devasa bir operasyonla, doğaya gelişigüzel atılan on binlerce atık lastiği toplayarak onları adeta birer hazineye dönüştürdü. Son altı yılda tam 30 tır dolusu hurda lastik, geri dönüşüm tesislerine gönderilerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Ancak bu sadece ekonomik bir kazanç değil; aynı zamanda yağışlı havalarda sinek ve haşere üremesine zemin hazırlayan bu atıkların bertarafıyla halk sağlığı da güvence altına alındı. Bu örnek proje, hem çevre kirliliğini önlemesi hem de sürdürülebilir bir ekonomi modeline katkıda bulunmasıyla diğer belediyelere ilham verecek nitelikte.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da 6 yılda 30 tır atık araç lastiğini geri dönüşümle ekonomiye kazandırırken, sinek üremesinin de önüne geçti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile başlatılan çalışma kapsamında doğaya gelişigüzel atılan araç lastiklerini topluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya’nın 102 mahallesinde boş alanlara, ormana ve yol kenarlarına düzensiz bir şekilde atılan araç lastiklerini topluyor.

30 TIR LASTİK TOPLANDI

Hem doğaya zarar veren hem görüntü kirliliğinin yanı sıra yağışlı havalarda içine biriken su nedeniyle sinek ve haşerelerin üreme yeri haline gelen atık lastikler ekipler tarafından alınıyor. Araçlarla taşınarak belirlenen noktalarda istiflenen atık lastikler daha sonra geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. 2025 yılında 5 tır, son altı yılda ise yapılan çalışmayla 30 tır atık lastik toplanırken, Büyükşehir, bu faaliyetiyle hem çevrenin korunmasına hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle Alanya'da başlattığı atık lastik toplama ve geri dönüşüm projesi büyük bir başarıya ulaştı. Proje kapsamında, Alanya'nın 102 mahallesinde boş alanlara, ormanlık bölgelere ve yol kenarlarına rastgele atılan araç lastikleri, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından titizlikle toplandı. Son altı yıl içinde toplamda 30 tır dolusu atık lastik, geri dönüşüm tesislerine sevk edilerek hem doğanın kirlilikten arındırılması sağlandı hem de bu atıklar ekonomiye kazandırıldı. Ayrıca, özellikle yağışlı mevsimlerde atık lastiklerin içinde biriken suların yol açtığı sinek ve haşere üremesi sorunu da bu sayede etkili bir şekilde çözüme kavuşturuldu. Bu sürdürülebilir çevre ve ekonomi odaklı girişim, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye ve topluma olan sorumluluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

# Antalya Büyükşehir # Atık lastik geri dönüşümü # Ekonomi ve Çevre
Son Haberler

YASED: Temmuz Ayında Türkiye’ye 1,2 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi

11.09.2026 - 14:03

Rönesans Enerji’ye, ICBC’den 40 Milyon Dolarlık Yeni Yurtdışı Finansmanı

11.09.2026 - 13:56

Fazla Kilolu Her 10 Kişiden 7’sinde Karaciğer Yağlanması Görülüyor

11.09.2026 - 13:46

Emlak Katılım Tasarruf Finansman 1 Yaşında

11.09.2026 - 13:44

ChangeNOW HUBS Istanbul COP31 Yolunda Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Ekosistemini Bir Araya Getirdi!

11.09.2026 - 13:11

Casper 105 Servis Noktasıyla Türkiye Genelinde Hizmet Veriyor

11.09.2026 - 13:08

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Programı İçin Başvurular Başladı

11.09.2026 - 11:20

Aroma, Yeni Döneme Güvenle Adım Atıyor

11.09.2026 - 11:17

Yapay Zeka e-ticarette Artık Bir Araç Değil, Akıllı Bir İş Ortağı

11.09.2026 - 11:07

Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 321 Binden Fazla Firmayı Denetledi

11.09.2026 - 10:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel