Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Antalya'da Ceviz Büyüklüğünde Dolu Felaketi! Tarım Alanları Perişan!

Antalya Serik'te ceviz büyüklüğünde dolu, seraları ve tarım ürünlerini vurdu. Üreticiler perişan, yetkililer harekete geçti!

Yayınlama: 30.05.2025 - 02:36 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 60
Paylaş:

Antalya'da yaşanan ceviz büyüklüğündeki dolu felaketi, tarım sektörünü derinden sarstı. Serik ilçesinde meydana gelen olayda, seralar yerle bir olurken, açık alandaki ürünler de kullanılamaz hale geldi. Üreticiler, sezon ortasında yaşadıkları bu beklenmedik felaket karşısında büyük bir şok yaşarken, yetkililerden acil destek bekliyorlar. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başlarken, zararın boyutları giderek daha net ortaya çıkıyor. Bu felaket, Antalya'nın tarım ekonomisi için ciddi bir tehdit oluştururken, üreticilerin geleceği belirsizliğini koruyor.

ANTALYA-BHA Antalya Serik’te ceviz büyüklüğünde yağan dolu, seralar ve tarım ürünlerine zarar verdi. Yetkililer hasar tespiti için inceleme başlattı. Üreticiler ise destek talep etti. Meteorolojinin uyarılarının ardından sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli sağanak ve dolu yağışı, ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Yanköy, Tekke, Zırlankaya ve Pınarcık mahallelerinde dolu nedeniyle birçok seranın camları kırıldı, bazı seralar ise şiddetli yağışa dayanamayarak tamamen çöktü. ÜRÜNLER ZARAR GÖRDÜ Çöken seralarda yetiştirilen domates ve biberler büyük ölçüde zarar görürken, açık alanda ekili karpuz tarlalarının da doludan olumsuz etkilendiği bildirildi. Üreticiler, sezon ortasında yaşanan bu afetin maddi zararını karşılamanın zor olacağını ifade etti. HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, dolunun ardından sahaya inerek ilk incelemelere başladı. Resmi hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak rapor haline getirileceği öğrenildi. Zarar gören üreticilere destek sağlanıp sağlanmayacağı ise yapılacak değerlendirmenin ardından netleşecek.

Antalya Serik'te etkili olan şiddetli dolu yağışı, bölgedeki tarım alanlarında büyük hasara yol açtı. Özellikle Yanköy, Tekke, Zırlankaya ve Pınarcık mahallelerinde seralar ve açık alandaki ürünler doludan büyük zarar gördü. Domates, biber ve karpuz gibi ürünlerin büyük ölçüde zarar gördüğü belirtilirken, üreticiler maddi kayıplarının karşılanması için destek talebinde bulundu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başlayarak zararın boyutunu belirlemeye çalışıyor. Yapılacak değerlendirmelerin ardından zarar gören üreticilere destek sağlanıp sağlanmayacağı netleşecek. Bu felaket, bölgedeki tarım sektörünün geleceği açısından önemli bir sınav olarak değerlendiriliyor.

# Antalya dolu # Serik tarım # Tarım Zararı
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel