Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Antalya'da Hacizli Araç Dolandırıcılığı: Parçala, İhbar Et, Ucuza Geri Al!

Antalya'da hacizli araç sahipleri, araçlarını parçalayıp ihbar ederek hacizden kurtulma ve para kazanma yöntemine başvuruyor. Bu ilginç taktik, yetkilileri harekete geçirdi!

Yayınlama: 16.06.2025 - 18:36 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 48
Paylaş:

Antalya'da hacizli araç sahiplerinin başvurduğu akıl almaz yöntem gün yüzüne çıktı! Borcunu ödeyemeyenler, araçlarının değerli parçalarını söküp polise ihbar ediyor. Peki bu 'şüpheli' taktik nasıl işliyor? Yetkililer bu duruma nasıl bir çözüm bulacak? Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı'nın açıklamalarıyla, olayın perde arkasını aralıyoruz. Bu haber, araç sahiplerini ve hukukçuları yakından ilgilendiriyor. Detaylar haberimizde!

ANTALYA-BHA

Antalya’da son dönemde hacizli araçların sayısı artarken, bazı sürücülerin yasal boşluklardan faydalanarak ilginç yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. Borcunu ödeyemeyeceğini anlayan araç sahipleri, motor, tekerlek, koltuk ve hatta direksiyon gibi değerli parçaları sökerek araçlarını yol kenarına bırakıyor. Ardından ise kendileri ya da tanıdıkları aracılığıyla polise “şüpheli araç” ihbarı yapıyor.

Olay yerine gelen polis, araçların şasi numarasından hacizli olduğunu tespit edince araçlar yediemin otoparkına çekiliyor. Böylece sürücüler, parçaları satarak kar sağlıyor veya daha sonra düzenlenen ihaleye katılıp aracı değerinin çok altında geri almaya çalışıyor.

Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, bu yöntemin son dönemde sıkça karşılarına çıktığını belirterek, “Bir önlem alınması şart. Bu araçlar hurda sayılırsa bir daha yapabileceklerini sanmıyorum” dedi. Topçu, yetkililerin bu tür manipülasyonlara karşı daha sıkı denetim yapması gerektiğini vurguladı.

Antalya'da hacizli araç sahiplerinin, araçlarını parçalayarak ve polise ihbar ederek hacizden kurtulma ve hatta kar etme yöntemine başvurduğu ortaya çıktı. Araç sahipleri, motor, tekerlek gibi değerli parçaları sökerek araçlarını yol kenarına bırakıyor ve ardından polise ihbar ediyor. Hacizli olduğu tespit edilen araçlar yediemin otoparkına çekilirken, sürücüler parçaları satıyor veya ihaleye katılıp aracı ucuza geri almaya çalışıyor. Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı, bu durumun önüne geçilmesi için yetkililere çağrıda bulunarak daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

# hacizli araç # araç dolandırıcılığı # Antalya
Son Haberler

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Sabancı Vakfı 17. Sezon Fark Yaratanı Yaz Güvendi Doğa Koruma Çalışmalarını Sanatla Buluşturuyor

08.09.2026 - 11:54

Mersin’de Sürdürülebilir Ulaşımın Yeni Gücü: Elektrikli Otobüsler

08.09.2026 - 11:46

Moxy İzmir Kapılarını Açıyor

08.09.2026 - 11:28

1,5 Milyar Dolarlık Hedefi Aşan Maden İhracatçıları Özbekistan’a Çıkarma Yapıyor

08.09.2026 - 11:00

Yorglass, Elektrikli Araç Filosu ile Emisyonları Yüzde 50 Azaltacak

08.09.2026 - 10:46

Maria Andria'dan 5 Kelimelik Şarkı

08.09.2026 - 10:45

Keskinoğlu Perakendeyi Stratejik Bir Büyüme Alanı Olarak Görüyor

08.09.2026 - 10:28
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel