Antalya'da Plakasını Bandanayla Gizleyen Sürücüye Şok Ceza!
Antalya'da yaşanan bu olay, plaka üzerinde oynama yapmanın ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini gözler önüne seriyor. Emniyet güçleri, plaka okunurluğunu engellemenin ağır cezaları olduğunu vurgularken, bu tür ihlallere karşı sıfır tolerans uygulanacağını belirtiyor. Peki, bu türden cezalar caydırıcı olacak mı? Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün bu konudaki kararlılığı, trafik güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sürücülerin bu konuda daha bilinçli olması ve kurallara uyması, hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin güvenliği için büyük önem taşıyor.
ANTALYA-BHA
Edinilen bilgilere göre, kent merkezinde seyir halindeki otomobilin arka plakasının üzerinin bandanayla kapatıldığını fark eden trafik ekipleri, aracı durdurarak sürücüye işlem yaptı.
Yapılan incelemede, sürücünün kasıtlı olarak plaka bilgisini gizlediği belirlendi. Trafik kanununa göre “plaka okunurluğunu engellemek” suçundan sürücüye 43 bin 149 TL para cezası kesildi.
Ekipler, kent genelinde benzer ihlallere karşı denetimlerin artırılacağını belirtirken, vatandaşlara da “plaka üzerinde oynama yapmanın ağır cezaları olduğu” uyarısında bulundu.
Antalya Emniyet Müdürlüğü:
“Plaka üzerinde değişiklik yapmak ya da gizlemek ciddi bir trafik suçudur. Bu tür ihlallerde sıfır tolerans uygulanacaktır.”
Antalya'da plakası bandanayla gizlenmiş bir araç tespit edildi ve sürücüsüne 43 bin 149 TL para cezası kesildi. Sürücünün kasıtlı olarak plaka bilgisini gizlediği belirlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, plaka üzerinde değişiklik yapmanın veya gizlemenin ciddi bir trafik suçu olduğunu ve bu tür ihlallere karşı sıfır tolerans uygulanacağını bildirdi. Yetkililer, benzer ihlallere karşı denetimlerin artırılacağını ve vatandaşların plaka üzerinde oynama yapmanın ağır sonuçları olduğu konusunda uyarılarda bulundu.