Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Antalya'da Şok! Denizden Lastik Tekerlek, Falezlerden Şişe Çıktı!

Antalya'da Dünya Temizlik Günü'nde yapılan temizlikte denizden lastik tekerlek, falezlerden ise şişe ve ambalaj atıkları çıktı. Çevre kirliliğinin boyutları şoke etti!

Yayınlama: 20.09.2025 - 12:17 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 83
Paylaş:

Antalya Muratpaşa'da gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü etkinliği, çevremizin ne kadar hoyratça kullanıldığını gözler önüne serdi. Deniz dibinden çıkarılan lastik tekerlekler ve falezlere sıkışmış şişeler, bu acı gerçeğin somut kanıtı oldu. Muratpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde yapılan bu anlamlı etkinlik, sadece bir temizlik operasyonu değil, aynı zamanda bir farkındalık çağrısıdır. Gelin, hep birlikte çevremize sahip çıkalım ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakalım. Bu haber, çevre bilincini artırmak ve harekete geçmek için bir fırsat sunuyor.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Temizlik Günü’nde denizden falezlere uzanan kapsamlı bir çevre farkındalığı etkinliği gerçekleştirdi. Dalgıçlar ve arama kurtarma ekipleri, torbalarca atık çıkarırken; cam şişeler, plastik ambalajlar, sigara izmaritleri ve hatta lastik tekerlekler dikkat çekti.

Sabah saatlerinde ilk olarak Falez 2 Park’ta MAKSAT Arama Kurtarma Derneği iş birliğiyle falez yamaçlarında temizlik yapıldı. Özel güvenlik önlemleriyle 40 metre yükseklikten inen ekipler, kayaların arasına sıkışan atıkları tek tek topladı. Çalışmaya Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Royal Wings Hotel gönüllüleri de destek verdi.

MAKSAT Arama Kurtarma Dernek Başkanı Alp Özal, “Biz gerekiyorsa her gün gelip 7/24 temizleyelim ama önemli olan bizim temizlememiz değil. Bir saat sonra yine aynı görüntüyle karşılaşmak üzücü. İnsanların çevrelerini ve yaşam alanlarını korumasını bekliyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin ikinci ayağı Konserve Koyu’nda deniz dibi temizliği oldu. Muratpaşa Belediyesi dalgıç ekibi ve Antalya Sualtı Derneği üyeleri tüpleriyle mavi sulara dalarak çok sayıda atığı karaya çıkardı. Denizden çıkarılan lastik tekerlekler dikkat çekti. Antalya Sualtı Derneği üyesi İbrahim Sunduvaç, su altında en sık plastik pet şişe, alüminyum kutu, paslanmış metal ve araç lastiğine rastladıklarını belirterek, “Bu atıklar uzun vadede deniz yaşamına ciddi zararlar veriyor” dedi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde MAKSAT Arama Kurtarma Derneği ve gönüllülerle birlikte falezlerde ve Konserve Koyu'nda eş zamanlı temizlik operasyonu düzenledi. Falezlerden cam şişe, plastik ambalaj gibi atıklar toplanırken, deniz dibinden ise lastik tekerlek gibi şaşırtıcı atıklar çıkarıldı. Etkinliğe katılanlar, çevre kirliliğine dikkat çekerek, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Bu tür etkinliklerin sürekliliği ve toplumun bilinçlenmesi, çevremizin korunması açısından büyük önem taşıyor.

# Antalya çevre temizliği # deniz kirliliği # Falez temizliği
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel