Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Antalya'da Şok Rüşvet İddiaları: Direnen İşletmelere Ceza Yağdı!

Manavgat Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturması derinleşiyor! Rüşvet vermeyi reddeden işletmelere milyonluk cezalar kesildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Yayınlama: 09.07.2025 - 12:13 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 58
Paylaş:

Antalya'da Manavgat Belediyesi'nde patlak veren rüşvet ve yolsuzluk skandalı, şoke edici detayları gün yüzüne çıkarıyor. Belediye Başkan Yardımcısı'nın itirafları, sistematik bir rüşvet ağının varlığını ortaya koyarken, rüşvet vermeyi reddeden işletmelere kesilen astronomik cezalar büyük yankı uyandırdı. Soruşturma kapsamında tutuklamalar devam ederken, olayın perde arkası aralanıyor. Peki, bu organize yapının arkasında kimler var? Rüşvet çarkı nasıl işliyordu? İşte tüm detaylar...

ANTALYA-BHA

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in savcılıkta verdiği ifadelerle yeni bir boyut kazandı. Tüter’in açıklamaları, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın başında olduğu iddia edilen sistematik bir rüşvet ağını gün yüzüne çıkardı.

Yeğen Üzerinden Rüşvet Mekanizması

İddialara göre, Başkan Kara’nın yeğeni H.C.G., herhangi bir resmi görevi olmamasına rağmen belediyedeki projeler üzerinde etkili rol oynadı. H.C.G.'nin hangi müteahhittin belediyeden iş alacağına karar verdiği, projelere gayri resmi onaylar verdiği ortaya çıktı. Bu süreçte H.C.G. aracılığıyla yürütülen rüşvet trafiğinin detayları, Tüter’in itiraflarıyla netleşti.

Tatlı Kutusunda 110 Bin Avro Rüşvet

Tüter, turizmci Zafer Süral’a ait bir otelin lojman projesiyle ilgili, müteahhit C.C.’den proje bedelinin %20’si oranında rüşvet istediğini itiraf etti. Pazarlık sürecinde “Gönlünden ne koparsa” diyerek indirim teklif ettiğini belirten Tüter, işi alamayan müteahhidin savcılığa giderek itirafçı olmasıyla olay açığa çıktı. Emniyet ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu, Tüter’in makam odasında bir tatlı kutusu içerisinde 110 bin avro rüşvet aldığı görüntülendi. Tüter, parayı aldığını kabul ederek, “Boşluğuma geldi” dedi.

Başkan Kara’ya Villa Tadilatı İddiası

Tüter’in ifadeleri, Belediye Başkanı Kara’yı da doğrudan hedef aldı. İddialara göre Kara, belediye üzerinden iş verdiği müteahhit M.A.F.’ye kişisel villasının tadilatını yaptırdı. Kara’nın, makamını şahsi menfaatleri için kullandığı öne sürüldü.

Rüşvete Direnene Ceza Yağdı

Turizmci Zafer Süral’ın ifadesi ise yolsuzluğun boyutunu gözler önüne serdi. Süral, Manavgat’taki bazı işletmelerin rüşvet vermeye zorlandığını, rüşeti reddeden bazı işletmelere 250 milyon TL’ye varan cezalar kesildiğini ve bu durumun sektöre gözdağı vermek amacıyla yapıldığını savundu.

Organize Bir Yapı mı?

Gelişmeler, belediyede bireysel değil, organize bir yolsuzluk mekanizmasının kurulduğunu gösteriyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 6 kişi tutuklanırken, sabah saatlerinde 5 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturmanın derinleşerek sürdüğü öğrenildi.

Manavgat Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in savcılık ifadeleriyle yeni bir boyut kazandı. Tüter'in itirafları, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın başında olduğu iddia edilen bir rüşvet ağını ortaya serdi. Yeğen üzerinden yürütülen rüşvet trafiği, tatlı kutusunda ele geçirilen 110 bin avro, başkanın villa tadilatı iddiaları ve rüşvete direnen işletmelere kesilen cezalar soruşturmanın önemli noktalarını oluşturuyor. Soruşturma derinleştikçe, yeni gözaltılar yaşanırken, olayın tüm boyutları aydınlatılmaya çalışılıyor.

# Antalya rüşvet # Manavgat Belediyesi yolsuzluk # Niyazi Nefi Kara
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel