Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Antalya'nın Renkli Çiçek Desenleri Festivali Hazırlıkları Başladı

Muratpaşa Belediyesi, Antalya sokaklarını ve parklarını adeta bir çiçek halısına dönüştürecek 'Çiçek Desenleri Festivali'nin hazırlıklarına başladı. Liselerden gelen gruplar, gelecek yıl mayıs ayında gerçekleşecek festivalde en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak. Sicilya'dan gelen deneyimli bir heyet de Antalya'daki festivalde öğrencilere rehberlik edecek.

Yayınlama: 04.08.2024 - 11:10 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 35
Paylaş:

Muratpaşa Belediyesi, Antalya sokaklarını ve parklarını renkli bir çiçek halısına dönüştürecek 'Çiçek Desenleri Festivali' için harekete geçti. Gelecek yıl mayıs ayında gerçekleşecek festivalde, lise öğrencileri en güzel çiçek desenini yarışacak ve Sicilya'dan gelen deneyimli bir heyet öğrencilere rehberlik edecek.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya sokaklarını ve parklarını adeta bir çiçek halısına dönüştürecek 'Çiçek Desenleri Festivali'nin hazırlıklarına başladı. Mayıs ayında gerçekleşecek bu renkli festivalde, liselerden gelen gruplar en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak.

ANTALYA (İGFA) - Kesme çiçek sektöründe lider olan Antalya, Muratpaşa Belediyesi’nin bu yeni festivaliyle çiçeklerin muhteşem güzelliklerini sergileyecek. Gelecek yıl mayıs ayında yapılması planlanan festival için belediyenin sera ve bitki üretim tesislerinde rengarenk çiçeklerin yetiştirilmesi için tohumlar atıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, en güzel çiçek desenin seçileceği festivalde liselerden birer resim öğretmenin rehberliğinde 10’ar kişilik 25 öğrenci grubunun yarışacağını belirtti. En güzel çiçek desenini oluşturmak için mücadele edecek bu grupların başvuruları 2 Eylül’de açılacak ve 18 Ekim’de sona erecek. Başvurular, belediyenin internet sitesi üzerinden yapılacak ve başvuru sırasında uygulanacak desenin eskizleri de sunulacak.

Başvurular tamamlandıktan sonra, 30 yılı aşkın süredir çiçek festivali gerçekleştiren Sicilya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Noto kentinden bir heyet Antalya’ya gelecek. Deneyimli heyet, yarışmaya seçilen gruplarla birlikte desenleri çalışarak öğrencilere rehberlik edecek.

Antalya'nın çiçeklerle süslenecek renkli dünyasına katkı sağlayacak olan Muratpaşa Belediyesi, 'Çiçek Desenleri Festivali' ile şehrin güzelliklerini ön plana çıkaracak. Liselerden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek festival, çiçeklerin büyüleyici dünyasını herkese gösterecek. Sicilya'dan gelen uzmanlar ise öğrencilere ilham verecek ve festivalde unutulmaz deneyimler yaşanacak.

# Muratpaşa Belediyesi # Çiçek Desenleri Festivali # Antalya
Son Haberler

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16

Alpine, Türkiye’deki Satış ve Deneyim Noktalarını Genişletiyor

17.09.2026 - 11:08

L'Oréal Türkiye’den ABD’ye Yönetici Transferi

17.09.2026 - 10:56

Turknet ve Monster Notebook Oyuncular için Güçlerini Birleştirdi

17.09.2026 - 10:24

Multinet Up, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Üyesi Oldu

17.09.2026 - 10:19

SİNTEK B.V. Avrupa’ya İthalatta Karbon Yetkisini Aldı

17.09.2026 - 09:31

Turkish Tastes, ABD’de Mutfak Profesyonellerine Ulaşıyor

17.09.2026 - 09:10

SANES PRESSES Yüksek Hassasiyetli FB1 Serisi Hassas Kesme Prese Teknolojisini MAKTEK Avrasya 2026’da Tanıtacak

17.09.2026 - 09:07

Nilüfer Uluslararası Caz Okulu Kapılarını Açıyor

17.09.2026 - 09:06

Şeftali-Nektarin İhracatı 400 Milyon Dolara Koşuyor

17.09.2026 - 08:58
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel