Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

ANTGİAD’dan Ankara’da Demokrasi ve Ortak Akıl Çağrısı

Yayınlama: 06.11.2026 - 11:18 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 35
Paylaş:

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) heyeti, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, YENİ Parti Antalya milletvekilleri, AK Parti ve MHP milletvekilleriyle bir araya geldi. Görüşmelerde Cumhuriyet’in kazanımları, demokrasinin güçlendirilmesi, çok seslilik, toplumsal uzlaşma ve gençlerin geleceği ele alındı.

ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan YAVAŞ ve beraberindeki ANTGİAD üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde farklı siyasi partilerin temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

ANTGİAD heyeti, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve YENİ Parti Antalya milletvekillerinin yanı sıra AK Parti ve MHP milletvekilleriyle bir araya gelerek Türkiye’nin demokratik ve ekonomik geleceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

“CUMHURİYET ORTAK DEĞERİMİZ, DEMOKRASİ ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR”

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan ANTGİAD Başkanı Ercan YAVAŞ, siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez kurumları olduğunu vurguladı.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından biri millet egemenliğidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu egemenliğin hayat bulduğu en önemli kurumdur. Siyasi partilerimiz farklı düşünceleri ve toplumsal beklentileri temsil ediyor. Bu çeşitliliği demokrasimizin zenginliği olarak görüyoruz. Demokrasinin olgunluğu, farklı düşünen insanların birbirini dinleyebilmesiyle ölçülür.

İktidarıyla, muhalefetiyle bütün siyasi kurumlarımızın ortak sorumluluğu, ülkemizin geleceğini daha güçlü kılmaktır.”

“SİYASETTE DİYALOG VE UZLAŞMA KÜLTÜRÜ GÜÇLENMELİ”

Görüşmelerde toplumsal birlik, karşılıklı saygı ve ortak akıl anlayışının önemini dile getirdiklerini belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Ülkemizin eğitim, ekonomi, hukuk ve toplumsal huzur gibi temel meseleleri, uzun vadeli ve ortak akla dayalı çözümler gerektiriyor. Farklı siyasi görüşlerin birbirini dinlemesi, ortak sorunlar etrafında buluşması ve çözüm üretmesi demokrasimizi güçlendirir. Siyasi partiler farklı yollardan yürüyebilir. Türkiye’nin aydınlık geleceği hepimizin ortak hedefidir. Bizler, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında siyasi diyalog ve uzlaşma kültürünün daha da gelişmesini arzu ediyoruz.”

“GENÇLERİN GELECEĞİ, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR”

Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençliğe emanet etmesinin büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Yavaş, gençlerin eğitim, girişimcilik ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti. “Gençlerimizin kendi ülkelerinde gelecek kurma güvenini güçlendirmeliyiz. Nitelikli eğitim, liyakat, hukuka güven ve fırsat eşitliği bu hedefin temelidir. Üreten, teknoloji geliştiren, dünya ile rekabet eden bir Türkiye için gençlerimizin enerjisine ve yeteneklerine ihtiyacımız var.”

“ANTGİAD OLARAK ORTAK AKLIN GÜCÜNE İNANIYORUZ”

ANTGİAD’ın 36 yıllık geçmişiyle Antalya’nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunduğunu hatırlatan Yavaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bizler, sivil toplumun siyasetle kurduğu yapıcı diyaloğu son derece önemsiyoruz. Hukukun üstünlüğünün, demokratik kurumların, bilimsel düşüncenin ve üretim ekonomisinin güçlendiği bir Türkiye ortak hedefimizdir. Bugün farklı siyasi partilerimizin temsilcileriyle bir araya gelmemizi, bu anlayışımızın somut bir yansıması olarak görüyoruz. Cumhuriyet hepimizin ortak değeri, demokrasi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizleri kabul eden tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyor, ülkemizin geleceği için diyalog ve iş birliği anlayışının güçlenmesini diliyoruz.”

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

Tüketicilerin Yüzde 78’i Hızdan Ödün Vermeden Müşteri Temsilcisinden Destek Almak İstiyor

06.11.2026 - 17:05

BURULAŞ Kış Hazırlıklarını Tamamladı

06.11.2026 - 16:47

Türkiye İş Bankası, COP31’de İklim Finansmanından Yapay Zekâya Uzanan Geniş Bir Panel Programıyla Yer Alacak

06.11.2026 - 16:32

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 11. Avrupa Tütün Kontrolü Konferansı’na Katıldı

06.11.2026 - 16:16

Bursa’da 5 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu

06.11.2026 - 16:02

AYM kararını verdi: Hisseli tapularda rayiç bedel düzenlemesi iptal

06.11.2026 - 15:47

Elmalı’da Yuva Yayla Yolu’na Büyükşehir Dokunuşu

06.11.2026 - 15:34

Atatürk’ün Sofya Yılları, 10 Kasım’da Bursa’da Yeniden Hayat Bulacak

06.11.2026 - 15:31

Kadıköy’de Binlerce Kişi ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ Oluşturacak

06.11.2026 - 15:26

TMO'dan fındık üreticilerine ÇKS kaydı uyarısı

06.11.2026 - 15:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel