Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Artemis Halı'dan Çevreye Dev Yatırım: 61.924 Ağaçlık Katkı!

Artemis Halı, Gaziantep'teki tesisine kurduğu Güneş Enerjisi Santrali ile çevre dostu üretimde öncü olurken, yılda 1.300 ton karbon salınımını engelliyor ve 61.924 ağaca eşdeğer katkı sağlıyor.

Yayınlama: 04.06.2025 - 11:01 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 68
Paylaş:

Artemis Halı, Dünya Çevre Günü'nde çevreye olan bağlılığını ve bu yöndeki yatırımlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Gaziantep'teki üretim tesisinde hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile enerji tüketiminde önemli bir tasarruf sağlayan şirket, aynı zamanda doğanın korunmasına da büyük katkıda bulunuyor. Artemis Halı'nın bu stratejik yatırımı, sürdürülebilirlik adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şirket, doğal içerikli hammaddeler kullanarak çevreye duyarlı yaşam alanları oluşturulmasına da öncülük ediyor. Peki, Artemis Halı'nın bu çevre dostu yaklaşımı halı sektöründe nasıl bir fark yaratıyor? İşte detaylar...

Sürdürülebilir üretim yaklaşımıyla halı sektöründe fark yaratan Artemis Halı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çevreye olan duyarlılığını ve bu doğrultuda gerçekleştirdiği yatırımları bir kez daha vurguluyor.

Gaziantep'teki 40 bin metrekarelik üretim tesisinin çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile çevre dostu üretimin öncülerinden biri haline gelen Artemis Halı, yıllık 3 milyon 251 bin kWh enerji üretim kapasitesine sahip bu yatırımıyla hem doğayı koruyor hem de enerji tüketiminde önemli bir tasarruf sağlıyor. GES ile aylık elektrik giderlerinde yüzde 40'a varan bir azalma elde eden Artemis Halı, yılda yaklaşık 1.300 ton karbon salımının da önüne geçiyor. Aynı zamanda üretim süreçlerinde doğal içerikli hammaddeler kullanmaya özen gösteren Artemis Halı, bu yaklaşımını ürün koleksiyonlarına da yansıtarak çevreye duyarlı yaşam alanları oluşturulmasına katkı sunuyor.

"Doğa Dostu Üretim İçin 31 Milyon TL'lik Stratejik Yatırım"

Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, "Gerçekleştirdiğimiz 31 milyon TL değerindeki yatırımımız ile elektrik giderlerinde aylık yüzde 40 oranında tasarruf sağladık. Aynı zamanda bu projemiz ile yıllık yaklaşık 1.300 ton karbon salınımının önüne geçiyoruz. Biz sürdürülebilirlik adına attığımız tüm adımları ve yatırımları sadece bir şirket projesi olarak görmüyor, gelecek nesillere bırakacağımız mirasın teminatı olarak görüyoruz. GES sayesinde hem enerji bağımlılığımızı azaltıyor hem de doğaya 61.924 ağacın sağlayacağı katkıya denk gelen bir fayda sunuyoruz. Sadece enerji yatırımlarıyla değil, ürünlerimizde kullandığımız doğal liflerle de hem doğaya saygılı hem de kullanıcı dostu ürünler ortaya koyuyoruz. Koleksiyonumuzda kayın ağacından elde ettiğimiz doğal viskon ile kaliteli ve antialerjik halı modellleri üretiyoruz" dedi.

Batallı, "Doğanın bize sunduğu eşsiz güzellikler hem yaşam kaynağımız hem de ilham kaynağımız. Artemis Halı olarak bizler, halılarımıza sadece desen veya model değil, bir sorumluluk ve bir bilinç de işliyoruz. Dünya Çevre Günü, bu bilinci hatırlamak ve daha da güçlendirmek için önemli bir fırsat. Kurulduğumuz günden bu yana çevreye saygılı üretim bizim temel ilkelerimizden biri oldu. Bu alanda sürekli iyileştirmeler yapıyor, geri dönüştürülebilir ve çevre dostu malzeme kullanımını teşvik ediyoruz. Biz de bu sorumlulukla hareket ederek çalışanlarımızı, iş ortaklarımızı ve tüketicilerimizi çevreye duyarlı seçimler yapmaları için bilinçlendirmeye gayret ediyoruz Doğadan aldığımızı doğaya geri verebilmek, onu koruyup yaşatabilmek için bugün daha fazla sorumluluk almalı, daha fazla çözüm üretmeli ve bu dünyayı bizden sonraki nesillere en az aldığımız gibi bırakmalıyız. Artemis Halı olarak bu bilinçle üretmeye, geliştirmeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Artemis Halı, sürdürülebilir üretim anlayışıyla halı sektöründe öne çıkıyor. Gaziantep'teki fabrikasına kurduğu Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde yıllık 3 milyon 251 bin kWh enerji üreterek, hem enerji bağımlılığını azaltıyor hem de çevreye önemli bir katkı sağlıyor. Bu yatırım sayesinde aylık elektrik giderlerinde %40'a varan bir düşüş elde edilirken, yılda yaklaşık 1.300 ton karbon salınımının önüne geçiliyor. Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, bu yatırımı gelecek nesillere bırakılacak bir miras olarak görüyor ve doğaya saygılı üretim ilkelerinin altını çiziyor. Şirket, doğal lifler kullanarak hem çevreye hem de kullanıcıya dost ürünler sunmaya devam edeceğini vurguluyor.

# Artemis Halı # güneş enerjisi santrali # Sürdürülebilir üretim
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel