Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Artvin'de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde Fidanlar Toprakla Buluştu!

Vali Turan Ergün, Artvin'de yemyeşil ormanları arttırmak için 2024 yılına kadar 500 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirtirken, hedeflerinin 2025 yılında 1 milyon 200 bin fidan dikmek olduğunu açıkladı. Çocuklar da etkinliğe katılarak geleceğin ağaç yetiştiricileri olarak fidanları toprakla buluşturdu.

Yayınlama: 21.03.2025 - 15:15 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 50
Paylaş:

Artvin Valisi Turan Ergün'ün liderliğinde, yemyeşil ormanları arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, 2024 yılına kadar 500 bin fidan toprakla buluştu. Vali Ergün, hedeflerinin 2025 yılında 1 milyon 200 bin fidanı dikmek olduğunu belirtirken, geleceğin ağaç yetiştiricileri olan çocuklar da etkinlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Vali Turan Ergün, burada yaptığı konuşmada, su ve orman kenti olan Artvin’inin, yüzölçümünün yüzde 59’unu kaplayan yemyeşil ormanları daha da arttırmak adına, 2024 yılı içinde ise 500 bin fidanı toprakla buluşturulduğunu söyledi.

2025 yılında bu sayıyı daha da arttırarak 1 milyon 200 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirten Ergün, “Bugün burada kendileri de birer fidan olan çocuklarımızla dikeceğimiz her bir fidan büyüyüp serpilirken onlar da ülkemizin geleceğini kucaklamaya talip bir birikimle kendilerini geliştirecek, ülkemize hayırlı evlatlar olarak yetişeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Artvin’imizde ve ülkemizde olmak üzere, ağaç, çevre ve orman hassasiyetinin arttırılmasına katkı sağlayacağına inandığımız 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Orman ile ilgili birimlerde özveriyle çalışan bütün personelimize çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Artvin Valisi Turan Ergün'ün 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde gerçekleştirdiği fidan dikme etkinliği büyük ilgi gördü. Bu etkinlik sayesinde çocuklar sadece fidan dikmekle kalmayıp çevre bilincini de kazandılar. Orman Haftası etkinliklerine katılan herkes, doğaya ve ormanlara karşı duyarlılığın arttırılmasına önemli bir katkı sağladı.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel