Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Atina Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ilişkilerini güçlendiriyor

Yayınlama: 24.08.2024 - 13:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 21
Paylaş:

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Rodos’ta gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ile bir araya geldi. Görüşmede iki şehir arasında işbirliği kurulması üzerinde görüş birliğine varıldı.

MUĞLA (İGFA) - Seçim sürecinden bu yana "Dünya Kenti Muğla" vizyonu üzerinde görüşlerini aktaran ve bu konuda bir çok adım atan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu konuda yeni bir girişimde bulundu. Rodos adası ziyaretleri gerçekleştiren Aras, Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ile de görüştü. Görüşmede iki şehir arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve Atina’nın üyesi olduğu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üyelik sürecinin devam ettiği “B40 Balkan Şehirleri Ağı” gibi uluslararası kurumlar bünyesinde yapılabilecek ortak çalışmaların önemi üzerinde duruldu. Ortak yapılabilecek projeler ve iş birliği fırsatlarının da konuşulduğu görüşmede ayrıca Muğla ve Atina'nın bölgesel önemleri, sürdürülebilirlik, bölgesel kalkınma ve iklim kriziyle mücadele konuları da ele alındı.

"DÜNYA KENTİ MUĞLA VİZYONUMUZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Atina Belediyesi arasında gelişecek iş birliklerinin her iki şehir için de önemli fırsatlar yaratacağına inanıyorum. Özellikle B40 Balkan Şehirleri Ağı gibi platformlarda birlikte hareket etmek, bölgemizdeki çok taraflı kent diplomasisi çalışmaları, demokrasi, barış ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri için büyük önem taşıyor. İklim krizi kaynaklı sorunlar ve her iki kentin de muzdarip olduğu yangınlarla mücadelede, kriz ve afet yönetimi gibi alanlarda ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Dünya Kenti Muğla vizyonu doğrultusunda uluslararası iş birliklerini güçlendirme ve Muğla’mızı daha dirençli bir kent yapma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede iki şehir arasında kurulacak işbirliği köprüsünün geliştirilmesi ve bu konuda somut adımların atılması için kısa zamanda çalışmaların başlayacağı konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel