Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan enerji sektörüne yönelik önemli açıklamalar geldi. Küresel gelişmelerin sektörü stratejik bir konuma taşıdığını belirten Baran, enerji arz güvenliğinin sağlanması ve dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı. Peki, bu hedeflere ulaşmanın yolu ne? Baran'a göre, şirketlerin birleşme ve devralmalarla daha güçlü bir sermayeye sahip olarak rekabet güçlerini artırmaları gerekiyor. Ortaklık kültürünün önemine dikkat çeken Baran, bu tür stratejik adımların sadece şirketlerin değil, ülkenin geleceğine de yatırım anlamına geldiğini ifade etti.

ANKARA-BHA Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, küresel ölçekte yaşanan gelişmelerin enerji sektörünü her zamankinden daha stratejik bir konuma taşıdığını belirterek, "Enerji arz güvenliğini sağlamak, dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynakların kullanımını artırmak zorundayız. Bunun için de birleşme ve devralmalarla daha güçlü sermaye ile rekabet gücünü artırabiliriz" dedi. "M&A Summit - Enerji Yatırımlarında Birleşme ve Devralmalar Konferansı" Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve CLA Partners Hukuk Bürosu iş birliğinde, ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konferansın açılışında bir konuşma yaparak, enerji sektörünün sadece büyümenin değil toplumsal refahın da anahtarı durumunda olduğunu söyledi. ATO'nun enerji sektörünü 42 No'lu Enerji Sektörü Meslek Komitesi aracılığıyla temsil ettiğini anlatan Baran, komitenin sektörün nabzını tutarak sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Küresel ölçekte yaşanan gelişmelerin enerji sektörünü her zamankinden daha stratejik bir konuma taşıdığına dikkat çeken Baran, "Enerji arz güvenliğini sağlamak, dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynakların kullanımını artırmak zorundayız. Bunun için de birleşme ve devralmalarla daha güçlü sermaye ile rekabet gücünü artırabiliriz" diye konuştu. Türkiye'de ortaklık kültürüne dair yaşanan gelişmelere dikkat çeken Baran, "Küresel rekabette güçlü olabilmek için şirketlerimizin iş birliği yapması, birleşmeler ve ortaklıklar kurması şart. Ortaklık ve ortak iş yapma kültürünü yerleştirmeliyiz" dedi. Baran, enerji gibi stratejik sektörlerde doğru ve verimli biçimde gerçekleşen birleşme ve ortaklıkların sadece şirketlerin değil ülkenin geleceğine de yatırım anlamına geldiğini söyledi. ATO'nun 68 meslek komitesiyle sektörlerin nabzını tuttuğunu anlatan Baran, Enerji Sektörü Meslek Komitesi'nin de, enerji sektörünün gelişimi ve üyelerinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Toplantının açılışında Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kutay Kaleli de bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, CLA Partners Hukuk Bürosu Kurucu Avukat Çiğdem Dilek, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Birleşme ve Satın Alma Danışmanlığı Daire Başkanı Gülhan Avcı, ANKARAS Yeminli Mali Müşavirlik Kurucu Ortağı Arif Şimşek, Z Danışmanlık Kurucusu Ziya Akbaş, New York Sustainable Energy LLC. Dr. Cem Türkdönmez, birleşme ve devralmalar konusuna dair birer sunum gerçekleştirdi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, enerji sektörünün toplumsal refah için kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, enerji arz güvenliğini sağlamak ve dışa bağımlılığı azaltmak için birleşme ve devralmaların önemine dikkat çekti. Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen bir konferansta konuşan Baran, şirketlerin küresel rekabette güçlü olabilmeleri için iş birliği yapmaları, birleşmeler ve ortaklıklar kurmaları gerektiğini vurguladı. Enerji sektöründe gerçekleşen doğru ve verimli birleşme ve ortaklıkların sadece şirketlerin değil, ülkenin geleceğine de yatırım anlamına geldiğini ifade etti.