Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ayşe Barım Hakkında Şok Karar! Yeniden Tutuklama Emri Çıktı!

Menajer Ayşe Barım hakkında flaş gelişme! Tahliye kararı bozuldu ve yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Gerekçeler ve detaylar haberimizde!

Yayınlama: 03.10.2025 - 10:58 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 62
Paylaş:

Türkiye gündemine bomba gibi düşen bir haberle karşınızdayız! Menajer Ayşe Barım, daha önce tahliye edilmiş olmasına rağmen, üst mahkeme tarafından verilen şok bir kararla yeniden tutuklandı. Peki bu ani kararın arkasında yatan sebepler neler? Savcının itirazı neden kabul edildi? Barım, hangi suçlamalarla yargılanıyordu ve bu gelişmeler davanın seyrini nasıl etkileyecek? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde. Okumaya devam edin ve bu önemli gelişmeyi kaçırmayın!

İSTANBUL - BHA

Barım, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım” suçlamasıyla yargılanıyordu.

Ne olmuştu?

1 Ekim’de İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanığın sağlık durumu ve mevcut raporlar dikkate alınarak tutuklamanın yerine adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağına hükmedilmişti. Mahkeme, Barım’ın “konutu terk etmeme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Tahliye kararına duruşma savcısı itiraz etmiş, ancak ilk itiraz İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedilmişti. Dosya bunun üzerine üst mahkeme olan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı. Üst mahkeme itirazı yerinde bularak Barım’ın yeniden tutuklanmasına hükmetti.

Menajer Ayşe Barım, 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' suçlamasıyla yargılandığı davada, daha önce tahliye edilmişti. Ancak savcının itirazı üzerine dosya üst mahkemeye taşınmış ve üst mahkeme, itirazı yerinde bularak Barım'ın yeniden tutuklanmasına karar vermiştir. Bu karar, davayla ilgili tartışmaları alevlendirirken, Barım'ın avukatlarının nasıl bir savunma yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

# Ayşe Barım # tutuklama kararı # Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel