Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Ayvalık TYF Yelken Ligi 3. Ayak Yarışlarında Adeta Rüzgar Esiyor

Balıkesir'e bağlı Ayvalık, Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği TYF Yelken Ligi 3. Ayak 2024/2025 yarışlarına 18-22 Şubat tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Yarışlar, Milli Takım Seçme Yarışı statüsünde gerçekleştirilecek ve tüm sporcuların katılımına açık olacak.

Yayınlama: 14.02.2025 - 12:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 47
Paylaş:

Ayvalık'ta düzenlenecek TYF Yelken Ligi 3. Ayak Yarışları heyecanı dorukta! 18-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışlar Milli Takım Seçme Yarışı statüsünde olacak. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, su sporları merkezi yapılan Ayvalık'ı anlatıyor ve organizasyonun ilçede yaratacağı canlılık ve hareketlilikten bahsediyor.

Balıkesir'e bağlı Ayvalık, geçen yıl gerçekleştirilen Yelken Federasyonu'nun düzenlediği TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları’nın ardından bu yıl da, “2025 Yıldızlar Kupası” TYF Yelken Ligi 3. Ayak 2024/2025 yarışlarına 18-22 Şubat tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. 

BALIKESİR (İGFA) - Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2025 Yılı Faaliyet Programı’nda yer alan TYF Yelken Ligi ILCA 3. Ayak Yarışları (Yıldızlar Kupası) 18-22 Şubat 2025 tarihleri arasında, Ayvalık Belediyesi ve Yelken Spor Kulübü ev sahipliğinde Ayvalık’ta yapılacak. TYF Yelken Ligi 3. Ayak Yarışları adı altında yapılan yarışlar, ilgili sınıflar için Milli Takım Seçme Yarışı statüsünde düzenlendi. TYF Yelken Ligi 3. Ayak Yarışları’nın açık statüde olması nedeniyle tüm sporcuların katılımına açık gerçekleştirilecek.

 Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldikleri ilk günden bu yana Ayvalık’ı; yelken, kürek ve rüzgar sörfü gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarla su sporları merkezi yapabilme yolunda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Başkan Ergin, “Bu organizasyonlar, ilçemize turizm anlamında da olumlu yansımalara neden oluyor. Bu yelken yarışları Ayvalık’ımıza farklı bir canlılık ve hareketlilik getiriyor. Denizimiz, sahillerimiz ve rüzgârımızın güzelliğiyle, 22 adamızla koylarımızın temizliği bu tür organizasyonlarla daha bir vizyon kazanıyor” diye konuştu.

Ayvalık'ın misafirperver koyları ve masmavi denizi, TYF Yelken Ligi 3. Ayak Yarışları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yarışlar, ulusal ve uluslararası yelken tutkunlarını bir araya getirecek, aynı zamanda Ayvalık'ın turizmine de katkı sağlayacak. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in açıklamaları, ilçenin su sporları alanındaki başarılı vizyonunu gözler önüne seriyor.

# Ayvalık TYF Yelken Ligi # Yarışlar # Ayvalık Belediyesi
Son Haberler

Çorum Gastronomisi Dünya Sahnesine Çıkıyor

08.09.2026 - 17:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şampiyon Voleybolculara Tebrik

08.09.2026 - 17:41

Eskişehir Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

08.09.2026 - 17:22

ASELSAN, Polonya’da Yeni İhracat Fırsatlarına Odaklandı

08.09.2026 - 17:03

Mehmet Şimşek Açıkladı: Türkiye PISA’da Üç Alanda da Yükseldi

08.09.2026 - 16:57

Arabica Coffee, Dünya Motokros Şampiyonası Heyecanını Afyonkarahisar’da Yaşattı

08.09.2026 - 16:45

TAV, Kuzey Makedonya Ohrid Havalimanı’nı Yeniledi

08.09.2026 - 16:32

Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Görüştü

08.09.2026 - 16:27

Bodrum’da Deniz Börülcesi Hasadı Sofraya Taşındı

08.09.2026 - 16:22

Nilüferli Miniklere Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 16:18
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel