Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bahçeli'den Sürpriz Taziye: Önder'le Ayrı Dünyalardan, Ortak Geleceğe!

MHP Lideri Bahçeli, DEM Partili Sırrı Süreyya Önder'in vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı. "Ayrı görüşlerdeydik ama aynı geleceğe inandık" sözleri dikkat çekti.

Yayınlama: 03.05.2025 - 18:22 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 87
Paylaş:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, siyasi arenadaki farklılıklarına rağmen DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in vefatı üzerine yayınladığı taziye mesajı büyük yankı uyandırdı. Bahçeli'nin, Önder'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirmesi ve ikilinin Türkiye'nin geleceğine dair ortak inancını vurgulaması, kamuoyunda takdirle karşılandı. Bu beklenmedik taziye mesajı, siyasi rekabetin ötesinde insani değerlere verilen önemi gözler önüne seriyor. Bahçeli'nin sözleri, farklı görüşlere sahip olsak bile ortak bir amaç için bir araya gelebileceğimiz mesajını veriyor. Peki, bu taziye mesajı Türk siyasetinde yeni bir sayfa açacak mı?

ANKARA-BHA MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için taziye mesajı yayımladı. Bahçeli, “Hakikaten çok üzgünüm” ifadelerini kullandığı açıklamasında, Türkiye'nin barış içinde bir geleceğe ulaşması yönündeki ortak inanca dikkat çekti. Sanatçı kimliği ve siyaset kariyeriyle kamuoyunun yakından tanıdığı Sırrı Süreyya Önder’in vefat haberinin ardından yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, “Sırrı Süreyya Önder’i maalesef kaybettik. Hakikaten çok üzgünüm” dedi. "AYNI ÜLKENİN BARIŞ DOLU YARINLARINA İNANIYORDUK" Bahçeli, merhum milletvekilinin sade yaşamı ve sağduyulu yaklaşımıyla halkın takdirini kazandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Sanat ve siyaseti şahsında harmanlayan, vakur ve mütevazı yaşamıyla halk nezdinde saygı ve sevgiye layık bulunan Sayın Sırrı Süreyya Önder'in vefatından dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Ayrı dünya görüşlerine sahip olsak bile aynı ülkenin barış ve huzur dolu geleceğine kilitlenmiştik." Bahçeli, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe ulaşmasının Önder’in anısına en büyük manevi armağan olacağını dile getirdi. Açıklamasında, “İnancım odur ki, terörsüz Türkiye'nin tezahürü merhum Önder'e manevi bir armağan, milli birlik ve kardeşliğimize ebedi bir hizmet olacaktır” sözlerine yer verdi. MHP lideri, mesajının sonunda Sırrı Süreyya Önder için Allah’tan rahmet dileyerek şu ifadeleri kullandı: "Sırrı Bey kardeşime Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, cennetiyle, cemaliyle ve merhametiyle mükâfatlandırmasını diliyorum. Kederli ailesinin, DEM Parti camiasının, sevenlerinin ve seçmenlerinin, elbette hepimizin başı sağ olsun."

Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder'in vefatı üzerine yayımladığı taziye mesajında, Önder'in sanatçı kimliği, siyasi duruşu ve halk nezdindeki saygınlığına vurgu yaptı. Bahçeli, Önder ile farklı dünya görüşlerine sahip olsalar da, Türkiye'nin barış ve huzur dolu geleceğine olan ortak inançlarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin terörden arınmış bir geleceğe kavuşmasının, Önder'in anısına verilebilecek en büyük manevi armağan olacağını belirtti. Bahçeli, mesajının sonunda Önder'e Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine, DEM Parti camiasına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

# Devlet Bahçeli # Sırrı Süreyya Önder # taziye mesajı
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel