Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bahçeli'den Terör Açıklaması: "Terörsüz Türkiye'den Rahatsız Olan Kumpas İçindedir!"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin terörle mücadelesinde taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, "Kim terörsüz Türkiye'den rahatsızsa bir kumpas içindedir" dedi.

Yayınlama: 03.12.2025 - 09:17 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 70
Paylaş:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son açıklamalarıyla Türkiye gündemine damga vurdu. Terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulayan Bahçeli, terörsüz bir Türkiye hedefinden rahatsız olanların bir kumpas içinde olduğunu belirtti. Şehit ailelerine ve gazilere seslenen Bahçeli, pazarlık yapılmayacağını ve Türkiye'nin egemenlik haklarından ödün verilmeyeceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın bu konudaki hassasiyetini dile getiren Bahçeli, milletin bu söylemlere itibar etmemesi çağrısında bulundu. Peki, Bahçeli'nin bu sert açıklamalarının perde arkasında neler var?

ANKARA-BHA

Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelesinde taviz verilmeyeceğini belirterek şunları söyledi:
“Şehit ailelerimiz kaygılanmasın, gazilerimiz korkuya kapılmasın. Pazarlık içinde değiliz, al-ver sürecine tamamen kapalıyız. Türkiye’nin egemenlik hukukunu ve Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini zafiyete uğratacak hiçbir yanlışın içinde Cumhur İttifakı olarak yer almayız, alamayız.”

“Kim terörsüz Türkiye’den rahatsızsa bir kurnazlık ve kumpas içindedir”

Süreci provoke etmeye çalışan çevrelerin olduğunu söyleyen Bahçeli, millete bu söylemlere itibar etmeme çağrısı yaptı.
“Terörsüz Türkiye hedefini zehirleme arayışında olanlara milletimiz kulak asmayacaktır. Kim ki terörsüz Türkiye’den rahatsızsa bir karanlık, bir kurnazlık ve bir kumpas içindedir.” dedi.

“Kürt kardeşlerimin terörle bağı yoktur”

Bahçeli, terörün en ağır bedelini Kürt vatandaşların ödediğini belirterek devletin hem güçlü hem de şefkatli olduğunu ifade etti:
“Kürt kardeşlerimin terörle uzaktan yakından bağlantısı yoktur. Suça karışmamış, silahlı eylemde bulunmamış kim varsa gelip ailesiyle kucaklaşmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti haşmetlidir ama aynı zamanda şefkatlidir. Bir tek insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yoktur.”

“SDG/YPG 10 Mart mutabakatına uymalı”

Bahçeli, terör örgütü PKK’nın Mayıs ayında silah bıraktığını, ancak Suriye’nin kuzeydoğusundaki SDG/YPG’nin aynı adımı atmaktan uzak durduğunu söyledi.
“PKK 12 Mayıs’ta silah bırakmış, örgütsel varlığını lağvetmiştir. Ancak SDG/YPG 27 Şubat’taki İmralı çağrısına ve Şam yönetimiyle imzaladıkları 10 Mart mutabakatına uymamıştır. Bu mutabakata mutlaka riayet edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefine ulaşılması halinde kazananın Türkiye ve Türk milleti olacağını vurgulayarak kararlılığın süreceğini belirtti.

Devlet Bahçeli'nin terörle mücadele konusundaki net tavrı ve 'terörsüz Türkiye' vurgusu, siyasi arenada yankı uyandırdı. Kürt vatandaşların terörle bağlantısı olmadığını belirten Bahçeli, suça karışmamış olanların aileleriyle kucaklaşması gerektiğini söyledi. Ayrıca, SDG/YPG'nin 10 Mart mutabakatına uyması gerektiği çağrısında bulundu. Bahçeli, terörsüz bir Türkiye hedefinin tüm milletin ortak çıkarı olduğunu vurgulayarak, bu konudaki kararlılığın süreceğini ifade etti.

# Devlet Bahçeli # terörle mücadele # Terörsüz Türkiye
Son Haberler

Matlı Şirketler Grubu Keskinoğlu ve Yörsan’la Foodist İstanbul’da Sektör Profesyonelleriyle Buluştu

08.09.2026 - 13:56

TMB Başkanı M. Erdal Eren: “OVP, Sektörümüz Açısından Önemli Bir Yol Haritası Sunuyor”

08.09.2026 - 13:52

STM’den Üç Kıtada Millî Teknoloji

08.09.2026 - 13:29

İş Bankası’nın “Çiftçilerin Gücüne Güç Katan İmeceKart” Kampanyasında Traktörler Sahiplerini Buldu

08.09.2026 - 13:23

Sigortam.net, DASK’taki Değişiklikleri Yorumladı

08.09.2026 - 13:06

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Çocuklar Bu Fuarı Çok Sevdi

08.09.2026 - 11:54

Sabancı Vakfı 17. Sezon Fark Yaratanı Yaz Güvendi Doğa Koruma Çalışmalarını Sanatla Buluşturuyor

08.09.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel