Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Bakan Bolat: İhracatçıların her daim yanındayız

Yayınlama: 09.10.2024 - 17:10 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 14
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıların finansmana kolay ulaşmasına yönelik çalışmaları sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bakanlık olarak ihracata yönelik uyguladıkları etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetleriyle ihracatçıların her daim yanında olduklarını belirtti.

Bakan Bolat, ihracatçıların finansmana kolay ulaşmasına yönelik çalışmaları sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek, "Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Merkez Bankamız ile güçlü bir koordinasyon içerisinde çalışıyoruz" dedi. Daha önce 300 milyon lira olan reeskont kredilerinin günlük limitinin geçen yıl Temmuz ayında günlük 1,5 milyar liraya, eylül 2023’te ise ilk seviyeye göre 10 katı artışla 3 milyar liraya yükseltildiğini anımsatan Bakan Bolat, Merkez Bankası'nın reeskont kredilerinin günlük limitini 4 milyar liraya yükselttiğini vurguladı.

Konuya yönelik başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankasına ihracatçılar ailesi adına teşekkür eden Bakan Bolat, "Devletimizin bütün ilgili kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içinde ihracatımızı artırmak üzere yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda amacımız 'Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda İhracat Yüzyılı' haline getirerek halkımızın gelirini ve refah seviyesini sürdürülebilir bir şekilde artırmaktır" dedi.

Son Haberler

VCT EMEA Taraftar Festivali Barselona’da Başlıyor

11.08.2026 - 19:31

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin Açılış Hazırlıkları Değerlendirildi

11.08.2026 - 18:02

İzmit Belediyesinin Tarlalarından 8 Ayda 20 Ton Ürün

11.08.2026 - 17:29

Startup’lara “Birlikte Büyüyelim” Çağrısı

11.08.2026 - 16:52

Starbucks Kadın Girişimine Alan Açıyor

11.08.2026 - 16:51

358 Takım Arasından Finale Kalan 10 Ekip, Havayolu Sektörünün Geleceği İçin Yarışıyor

11.08.2026 - 16:40

58 Milyar ABD dolarlık Türkiye Teknoloji Pazarı Dünya Sahnesine Çıkıyor 

11.08.2026 - 16:36

Emirates’ten Daha Güvenli Ve Esnek Seyahat İçin Beş Yeni Kolaylık

11.08.2026 - 16:34

Nilüfer Belediyespor Eker’de yeni sezon mesaisi başladı

11.08.2026 - 16:32

E-ihracat Yapmak İsteyen Şirketlere Devlet Destekleri Anlatılacak

11.08.2026 - 16:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel