Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Bakan Göktaş Paris'te Türk Vatandaşlarına Mesaj Verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Paris'te Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek, 'Hiçbir vatandaşımızı geride bırakmamak' mesajını iletti. Göktaş, Türkiye'nin ve Avrupa'daki Türklerin yaşadığı zorluklara da değindi.

Yayınlama: 14.02.2025 - 11:36 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 60
Paylaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fransa'nın başkenti Paris'te Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Paris'te verdiği mesajlar ve Türk vatandaşlarına yönelik çalışmalarıyla dikkat çekti. Göktaş, gurbetçilerin Türkiye'yi en güzel şekilde temsil ettiğini vurguladı.

Fransa'daki Türk vatandaşları ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Şartlar ne olursa olsun, nerede olursak olalım. Hiçbir vatandaşımızı geride bırakmamak anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız" mesajı verdi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Baskanı Mahinur Özdemir Göktaş, OECD Merkezi'nde düzenlenecek Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Fransa'nın başkenti Paris'te, Türk vatandaşlarla buluştu.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen buluşmaya, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Kerem Yılmaz, OECD Daimi Temsilcisi Esen Altuğ, Fransa'daki Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ailesinin de Avrupa'da yaşadığını hatırlatan Bakan Göktaş, gurbetçilerin gittikleri ülkelerde hem Türkiye'yi hem de milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde temsil ettiğini dile getirdi.1960'lı yıllarda gelen Türk vatandaşlarının, Avrupa’da, 3'üncü ve 4'üncü nesile ulaştığını kaydeden Göktaş, buradaki vatandaşların Türkiye'ye ve yaşadıkları topluma her daim katkı sağlayarak bugünlere geldiğini vurguladı. Yurt dışında yaşayan ailelerin çocuklarında ana dilin önemini vurgulayan Bakan Göktaş, Fransa'da Türkçe ve Türk kültürü derslerinin sürdürülmesi için de çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Batı Avrupa ve Fransa'daki Türk vatandaşlarının yaşadığı zorluklara işaret eden Bakan Göktaş, Türkiye olarak her platformda Avrupa'daki Türk ve Müslümanların sahipsiz olmadığını en güçlü şekilde vurguladıklarını belirterek, Türkiye olarak her daim vatandaşların haklarını savunmaya, taleplerini dinlemeye gayret ettiklerini söyledi. Başkonsolosluklar aracılığıyla da ihtiyaç duyan her vatandaşın yanlarında olduklarını vurgulayan Göktaş,"Bugün 70'ten fazla konuda yurt dışındaki vatandaşımıza en geniş kapsamda destek sunan ülkelerden biriyiz. Değişen ihtiyaçlara göre de hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz" dedi.

“DOĞURGANLIK HIZIMIZ ÇOK DÜŞÜYOR”

Öte yandan bu yılı Türkiye'de "Aile Yılı" ilan edildiğini dikkati çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık hızının gerçekten çok düştüğünü, aile kavramının ise git gide zayıfladığını söyledi.  

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak yaşlı profil araştırması yaptıklarını da kaydederek, "Yaşlanan bir nüfusa sahibiz, özellikle son 5 yılda, yaşlı nüfus sayımız yüzde 20 arttı. Türkiye'de doğurganlık hızımız azaldı. Genç ve dinamik nüfus yapımızı kaybediyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ve STK temsilcilerinin tek tek sorularını da yanıtlayan Göktaş, program sonunda gurbetçi vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Bakan Göktaş'ın Paris ziyareti ve Türk vatandaşlarıyla gerçekleştirdiği buluşma, Türkiye'nin yurtdışındaki vatandaşlara verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Göktaş'ın vurguladığı 'her vatandaşı geride bırakmamak' ilkesi, Türk toplumunda büyük yankı uyandırdı. Ayrıca, Aile Yılı ilanı ve doğurganlık hızındaki düşüş gibi önemli konular da Paris'teki buluşmada ele alındı.

# Bakan Göktaş # Paris # Türk vatandaşları
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel