Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Bakan Göktaş, şehit ve gazi yakını öğretmenlerle buluştu

Yayınlama: 24.11.2024 - 09:21 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vilayetler Evi'nde düzenlenen, "İlham Veren Kahramanlar" programında, Ankara'daki şehit ve gazi yakını öğretmenlerle bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, şehit öğretmenlerin vatan sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhuyla herkese yol gösterdiğini belirterek, "Bu emaneti taşımak, her birimizin boynunun borcudur." dedi.

Burada yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde, şehit öğretmenleri anmak ve aileleriyle bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu dile getiren Göktaş, tüm şehitleri ve vefat eden gazileri rahmet ve minnetle andı.

Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en eski ve en saygın mesleklerinden biri olduğunu belirten Göktaş, "Bir öğretmen, yalnızca bilgi aktaran değil, aynı zamanda sevgi, şefkat ve adaletle yoğrulmuş bir geleceğin mimarıdır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın hayallerine giden yolları aydınlatır, her bir öğrencinin yüreğine dokunarak onların yaşamlarına yön verir." diye konuştu.

Bu kahramanların hikayelerinin yalnızca onların değil, herkesin ortak hikayesi olduğunu vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları, öğretmenlerimizin ülkemiz için ne büyük bir mücadele verdiğinin ve bu mesleğin nasıl bir onur taşıdığının simgesidir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve bu kutsal görevin ne denli kıymetli olduğunu evlatlarımıza anlatmaktır. Şehit öğretmenlerimizin vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhuyla hepimize yol göstermektedir. Bu emaneti taşımak, her birimizin boynunun borcudur."

Şehitlerin aziz hatıralarına ve gazilerin fedakarlıklarına sahip çıkmak, yakınlarının huzurlu bir yaşam sürmesine destek olmak için yanlarında olduklarını belirten Göktaş, "Sizlerin vatan için gösterdiği fedakarlık, bizim için en büyük ilham kaynağıdır. Devletimizin her zaman yanınızda olduğunu unutmayın. Bakanlık olarak, hizmetlerimize büyük bir özveriyle devam edeceğimizi bilmenizi isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Göktaş, 81 ilde görev yapan tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Son Haberler

Denizli Büyükşehir’den Üreticiye Can Suyu

23.08.2026 - 18:26

Malatya'da Başkan Er, Ulaşım ve Turizm Vizyonu için Sahada İncelemelerde Bulundu

23.08.2026 - 18:25

Yüzlerce Bisikletçi Ankara’da Buluştu

23.08.2026 - 18:22

TEB Cetelem ve Petrol Ofisi’nden Chery Group Müşterilerine Akaryakıt Avantajı

23.08.2026 - 14:12

Robotaksi’de Otonom Sürüş Heyecanı Kocaeli’de

23.08.2026 - 14:09

Yeşilay Yarı Maratonu, İstanbul’un Tarihi Rotalarında Gerçekleştirildi

23.08.2026 - 14:08

Vodafone’dan Avrupa Şampiyonluğu Yolunda Hediye Yağmuru 

23.08.2026 - 14:02

Nilüfer'de Hentbol Akademisi Açıldı

23.08.2026 - 12:28

Efeler'de Başkan Anıl Yetişkin'den Eğitimde Fırsat Eşitliği Hamlesi

23.08.2026 - 12:15

Ankara'da Göksu Parkı’ndaki Kapalı Pazar Alanı Yenileniyor

23.08.2026 - 12:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel