Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bakan Özhaseki'den Deprem Bölgesine Müjde: Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yoğun çabalarıyla depremzedelerin evlerine kavuşması hızlanıyor. Bakan Özhaseki'nin liderliğinde bir yıl içerisinde tamamlanan 76 bin konutun ardından hedef 200 bin konutu yıl sonuna kadar teslim etmek. İhmal edilen şehirler, yeniden eski canlı günlerine dönecek.

Yayınlama: 15.04.2024 - 17:58 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 41
Paylaş:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen deprem bölgelerindeki konut çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bakan Özhaseki liderliğindeki ekip, bir yıl içinde 76 bin konut inşa ederek depremzedelere umut ışığı oldu. Şimdi ise hedef 200 bin konutu yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Depremin izlerini silmek ve şehirlere canlılık kazandırmak için gece gündüz demeden çaba harcanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

ANKARA (İGFA) - Depremin ilk gününden itibaren tüm birimleriyle birlikte afet bölgesinde olan Bakanlık, bin yılın afetinden etkilenen şehirleri eski canlı günlerine döndürmek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. 

Bayramda da bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip eden Bakan Mehmet Özhaseki, bugün de bakan yardımcıları, genel müdürler ve bürokratların katılımıyla, “Afet Bölgesi ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları” toplantısına başkanlık etti. Deprem bölgesindeki yürütülen çalışmaların ayrıntılı olarak ele aldığı toplantıya ilişkin açıklama yapan Bakan Özhaseki, “Çabamız, önceliğimiz, işimiz deprem bölgesini bir an evvel ayağa kaldırmak.” diye konuştu.

“YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK”

Depremden etkilenen şehirlerde, bir yıl içerisinde tamamlanan 76 bin kalıcı konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Bakan Özhaseki, “Yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim etmiş olacağız. Konutlarımızın tamamını da 2025 yılının Eylül ayına kadar tamamlayıp anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Afet konutu ve köy evlerinin yapımına hızla devam ettiklerinin altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, “Tamamladığımız evlerimizi de hak sahiplerine etap etap teslim ediyoruz. Şehirlerimizin ihyasını sağlayacak altyapı çalışmalarımızı da aynı titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı bir an evvel yuvalarına kavuşturmak, şehirlerimize eski canlılığını kazandırmak için tüm gücümüzle, durup dinlenmeden çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Özhaseki'nin öncülüğünde sürdürülen çalışmalarla depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Etkilenen şehirlerin iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılması, 200 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesiyle hız kazanacak. Çabaların odak noktasında depremzedelerin yeni konutlarına kavuşmaları ve şehirlerin eski canlılığına kavuşması var. Bakanlık, vatandaşları en kısa sürede yuvalarına kavuşturmak için tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

# Özhaseki # 200 bin konut # deprem bölgesi
Son Haberler

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak Oldu

02.11.2026 - 15:08

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel