Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Bakan Şimşek: Dış Ticaret ve Turizmde Çarpıcı Veriler Paylaşıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından haziran ayına ilişkin dış ticaret ve bu yılın ikinci çeyreğine dair turizm istatistiklerini değerlendirdi. Yıllık dış ticaret açığının geçen yıla kıyasla iyileştiğini açıklayan Bakan Şimşek, turizm gelirlerinin artışına dikkat çekti. Cari açıkta devam eden düşüş trendinin devamını beklediklerini belirten Şimşek, 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yüzde 2'ye gerilemesini öngördü.

Yayınlama: 31.07.2024 - 11:44 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 42
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından dış ticaret ve turizm sektörüne dair dikkat çeken verileri paylaştı. Yıllık dış ticaret açığının azaldığını, turizm gelirlerinin arttığını aktaran Bakan Şimşek'in açıklamaları sektörde heyecan yarattı. Cari açıktaki düşüş trendi, ekonomiye yönelik olumlu beklentileri güçlendiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından haziran ayına ilişkin dış ticaret ve bu yılın ikinci çeyreğine dair turizm istatistiklerini değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) - Dış dengede ve turizmde olumlu görünüm sürüyor.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1818549831452742002

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık dış ticaret açığı haziranda bayram etkisi kaynaklı geçen aya göre sınırlı arttığını belirterek, "Buna rağmen geçen yıla kıyasla açık 32 milyar dolar iyileşti. İkinci çeyrekte yıllık ziyaretçi sayısı 60 milyon kişiye, turizm geliri ise 58 milyar dolara ulaştı. Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da sürmesini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz. Program hedeflerimiz için sürdürülebilir cari açık büyük önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son verileri paylaşarak Türkiye'nin dış dengede ve turizmde yaşadığı olumlu gelişmelere dikkat çekti. Geçen yıla göre dış ticaret açığının azalması ve turizm gelirlerinin artması, ekonomideki iyimser havayı güçlendiriyor. Şimşek'in 2024 yılına yönelik cari açık beklentisi, ekonomi yönetiminin sürdürülebilir büyüme hedeflerine verdiği önemi gösteriyor.

# Mehmet Şimşek # Dış Ticaret # turizm istatistikleri
Son Haberler

Beyaz Eşya Sektöründe Daralma Sürüyor

31.07.2026 - 10:55

Martaş Otomotiv’den Dijital Dönüşüm Hamlesi

31.07.2026 - 10:51

Kooperatifler Gıda Sanayisinin Tedarik Gücünü Artırabilir

31.07.2026 - 10:42

So CHIC, Lab Diamond ile Büyüme Stratejisini Güçlendiriyor

31.07.2026 - 10:12

Baran Süzer’den Hırvatistan Futbol Devine Güçlü Destek

31.07.2026 - 10:10

Kimya Sanayisinde Küresel Rekabetin Rotası İstanbul

31.07.2026 - 09:54

Dardanel'den Yunanistan'da Güneş Enerjisi Yatırımı

30.07.2026 - 16:50

Boreas'tan Kurumsal Dönüşüme Stratejik Adım

30.07.2026 - 16:41

Audi Tarihinin En Büyük SUV Modeli Q9, Markanın Yeni Amiral Gemisi Oluyor

30.07.2026 - 16:38

Avrasya Tüneli'nde Döngüsel Tasarım Örneği

30.07.2026 - 16:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel