Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Bakan Şimşek: Enflasyon Eğilimi Düşüyor, Vatandaşlar Daha Ekonomik Hissedecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından enflasyon trendinin aşağı yönlü seyrettiğini belirtti. Şimşek, enflasyondaki düşüşün gelecek dönemde daha belirgin hale geleceğini vurgulayarak, fiyat istikrarının sağlanarak vatandaşların refahının kalıcı olarak artırılacağını söyledi.

Yayınlama: 05.08.2024 - 14:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 54
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyon değerlendirmeleri gündemi sarsıyor. Enflasyon eğiliminin aşağı yönlü seyretmesi ekonomik beklentileri artırıyor. Vatandaşlar gelecek dönemde fiyat düşüşlerini daha fazla hissedecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri sonrasında sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun düştüğünü belirterek, "Temmuz'da aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise Haziran'a göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi" dedi.

Ana hedefin dezenflasyon olan programın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini kaydeden Bakan Şimşek, "Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun olumlu yönde seyrettiğini belirterek fiyat istikrarının önemine vurgu yaptı. Enflasyondaki düşüş eğiliminin devam edeceğini ve vatandaşların refahının kalıcı olarak artırılacağını ifade etti. Şimşek'in değerlendirmeleri ekonomi ve halk tarafından oldukça dikkatle takip ediliyor.

# Bakan Şimşek # Enflasyon düşüşü # fiyat istikrarı
Son Haberler

CİMER'e vatandaşlardan gelen teşekkürler dikkat çekti

02.11.2026 - 13:22

Türkiye-Fransa maçının deplasman biletleri satışa çıktı

02.11.2026 - 13:20

Sapanca Gölü’nün Korunması İçin 25,5 Milyar Liralık Eylem Planı

02.11.2026 - 12:13

Okullarda Güvenlik, Dijital Erişim Sistemleriyle Güçleniyor

02.11.2026 - 11:54

Trafikte can kayıplarını azaltacak yeni yaklaşım: 2027 hedefi 4 bin

02.11.2026 - 11:53

SKY Adventure Race Heyecanı İnegöl’de İkinci Kez Yaşandı

02.11.2026 - 11:50

CW Enerji EIF Energy Expo 2026’da Entegre Enerji Çözümlerini Tanıtacak

02.11.2026 - 11:48

Türk İhracatçıları Çin’e 10 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

02.11.2026 - 11:46

Hayat Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü'ne Tuğbay Kumoğlu Atandı

02.11.2026 - 11:43

Geçmeyen Selülitlerin Nedeni Lipödem Olabilir

02.11.2026 - 11:32
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel