Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Bakan Şimşek: Gelir Beyan Etme Hatası Yapanlar İçin 'Pişmanlık' İmkanı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname vermeyen mükelleflere 'pişmanlık' çağrısında bulunarak, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Şimşek, 2023 yılına ilişkin gelir beyanlarını zamanında veren mükelleflere teşekkür etti ve beyanname vermeyenlerin ceza ödememeleri için 'pişmanlık' hükmünden yararlanmaya davet etti.

Yayınlama: 18.04.2024 - 16:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 40
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyanında bulunmayan mükelleflere 'pişmanlık' imkanı tanıyor. 2023 yılında mükelleflere teşekkür eden Şimşek, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleye devam ediyor. Ceza ödememek için 'pişmanlık' hükmünden faydalanabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılına ilişkin gelir beyanlarında bulunan mükelleflere teşekkür ederken, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Beyanda bulunmayan mükelleflere 'pişmanlık' çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) -  2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellef ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellef gelir vergisi beyannamesi verdi.

Konuyla ilgili beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflere teşekkür eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,mükelleflerin ceza ödememeleri için  'pişmanlık' hükmünden yararlanmaya davet etti.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1780909907555860579

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini belirterek, beyanname vermeyen mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya çağırdı. Bakan Şimşek, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarının vurgusunu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyanında bulunmayan mükelleflere 'pişmanlık' imkanı sundu. 2023 yılı gelir beyannamelerini düzenli olarak veren tüm mükelleflere teşekkür eden Şimşek, beyanname vermeyenlere de 'pişmanlık' çağrısında bulundu. Kararlı bir şekilde kayıt dışılıkla mücadele eden Bakan Şimşek, adil rekabeti ve mali disiplini ön planda tutuyor. Gelir beyan etme hatası yapanlar, 'pişmanlık' hükmünden yararlanarak ceza ödemeden beyanname verebilir.

# Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek # Gelir Beyanı # Pişmanlık İmkanı
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel